20 Temmuz 2017

Ahmet Demirtaş İmza Günü

Doğal hayatın destek sistemini oluşturan ağaçlar kentsel yaşamın sürdürülebilir olmasında da oldukça etkin rollere sahiptir. Estetik, ekolojik, psikolojik, hijyenik ve işlevsel kapsamlı çok yönlü yararları ile son yıllarda kentsel yaşam kalitesi düzeyinin ortaya konmasında belirleyici bir element olarak kabul edilen ağaçlar için kentlerde ağaç kültürünün gelişmesi önemlidir.

Ağaçlar geçmişten günümüze değin bir kült simgesi olarak kabul edilmiştir. Antik Yunan çağından modern çağa kadar hayatın devamlılığının ve kozmik gücün simgesi olarak algılanmış ve bu bağlamda duyulan saygı, kesintisiz devam etmiştir. Güzellik, cesaret, direnç ve yaşamın temel gücü olarak görülmesi evrensel bir değer olarak paylaşılmıştır.

Kentsel planlamaların ayrılmaz bir bütünü olması gereken ağaçların,   fiziksel nitelik ve katkılarının  görmezden gelindiği,  o  kentin coğrafyasının öznesini oluşturduğu fikrinin  göz ardı edildiği, kültüre edilmiş ithal bitkilerle ile bir ticaretin yaratıldığı son yıllarda önemli bir çalışma ile karşı karşıyayız.

“ Ankara’nın Ağaç-Ağaçcık ve Çalıları”

Ankara’nın florasında bulunan tüm ağaç-ağaçcık ve çalıların envanterinin yapıldığı ve ilk kez böylesi bir çalışmanın hazırlanmış olması sebebi ile son derece değerli bulduğumuz kitabın tanıtım gününe davetlisiniz.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Kültür Mesleki Bilimsel Çalışma Kurulu (MBÇK) çalışmaları kapsamında, düzenlenecek olan ve Kırsal Çevre ve ormancılık Sorunu Deneği tarafından basımı gerçekleştirlen ve Orman Mühendisi Ahmet Demirtaş’ın yayına hazırlamış olduğu Ankara’nın Ağaç-Ağaçcık ve Çalıları” kitabının tanıtım ve imza günü 21 Temmuz 2017  Cuma günü saat 17.00’da Mimarlar Odası Sanat Galerisi’nde  gerçekleşecektir.

Katılmanız dileğiyle…

Saygılarımızla,