19 Nisan 2017

Kentsel Ortamların Planlanmasına Cinsiyet ve Güvenlik Duyarlı Yaklaşım:

Uluslararası Projelerden Örnekler-Konuşmacı Aslı Tepecik Diş

"Gender And Urban Design/Planning"

Özüne inildiğinde kadın ve erkeğin şehri ve ulaşımı nasıl kullandıkları ve şehir plancılarının  bu durumu nasıl dikkate almaları gerektiği konusuna odaklanan sunuşta ; üç farklı ülkeyi konu alan bir çalışma kapsamında  Londra'da Women's Design Service  ile bağlantılı olarak “ Blackstock Road” bölgesinde gerçekleştirilen araştırma bulguları üzerinde durulacaktır. Sunuşta; kadınlar şehir içerisinde neden belli bölgelerden sıklıkla geçiyor, belli bölgeleri  kullanmaktan kaçınıyorlar  sorusundan yola çıkılarak ; şehir bölge planlama, cinsiyet ve güvenlik başlığı altında, yolların ve binaların tasarımı kadınların kendilerini güvende hissetmeleri açısından nasıl ele alınmalı konusunda  geliştirilen öneriler paylaşılacaktır.

Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Komisyonumuz tarafından düzenlenen etkinliğe katılmanız dileğiyle.

Saygılarımızla,

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi

Tarih    : 21 Nisan 2017, Cuma

Saat     : 18.30

Yer       : TMMOB Mimarlar Odası Konferans Salonu

Asli Tepecik Diş - Özgecmiş

Aslı Tepecik Diş, Stockholm’de Nordic Council of Ministers tarafindan kurulmus olan Nordregio  Arastirma Enstitüsü’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmakta ve aynı zamanda  Royal Institute of Technology’de Kentsel Planlama ve Çevre alanında Endustriyel Doktora yapmaktadir. Blekinge Institue of Technology ve Ankara Universitesi’nden sirasiyla European Spatial Planning ve Jeoloji Mühendisliği alanında iki yüksek lisans derecesine sahiptir. İsveç Almanya ve Amerika’da sırasıyla; İsveç Enstitüsü, Academy for Spatial Research and Planning ve Fulbright kurumlarından cesitli burslar kazanmis ve bu kapsamda  Baltık, Avrupa ve Kuzey Kutup Ülkelerinde kentsel ve bölgesel kalkınma bağlamında sürdürülebilir kalkınma, mekansal planlama, iklim değişikliği ve cinsiyet arasındaki etkileşimlere odaklanan çeşitli araştırma  projelerinde çalışmıştır.

Güncel araştırma konuları arasında, iklim değişikliği evresinde Kutup Bölgesinin değişen ekonomik, sosyal ve kültürel koşulları yer almaktadır.

Son Güncelleme : 22.06.2017 - 11:21:34