10 Eylül 2015

Çankaya'da, Çocuklar kent kültürünü tanıyacak

Çankaya Belediyesi ve Mimarlar Odası Ankara Şubesi ,Çankaya'da bir ilke daha imza için hazırlıkları yürütüyor.

Ankara Valiliği'nin , Ankara Üniversitesi Çocuk Kültürü Araştırma Uygulama Merkezi'nin desteğiyle  Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin 13 yıldır yürüttüğü "Çocuk ve Mimarlık" çalışmaları kapsamında Çankaya'da çocuklar   mimarlık ve kent kültürünü çocuk yaşta alacaklar. Çankaya Belediyesi kreşleri ve etütlerinde başlayacak çalışmaların hazırlıkları için Mimarlar ve Belediye yetkilileri bir araya geldiler.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Çankaya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Dış ilişkiler Müdürlüğü'nün katıldığı toplantıda 2015-2016 öğretim yılında başlayacak  projenin detayları görüşüldü.  Görüşmeye Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Yönetim Kurulu üyesi Muteber Osmanpaşaoğlu, Sosyal Yardım İşleri Müdür Yardımcıları, Nilay Oğultürk, Bülent Polat, Dış ilişkiler Müdür Yardımcısı Ethem Torunoğlu , Nusret Fişek Etüd Merkezi sorumlusu Esra Tekin ve Çocuk ve Mimarlık Çalışmaları Merkezi  sekreteryasından Sevgi Bölücek katıldı.

Uluslararası Mimarlar Birliği'nin 18 ülkede uyguladığı projenin Türkiye ayağını koordine eden Mimarlar odası Ankara Şubesi , çocukların kent ve mimarlık kültüründeki uluslararası deneyimleri Belediye işbirliğinde Çankaya'ya taşıyacak. Çocuklarla, yapılı çevre, mahalle , kavramı,  kent yaşamı, doğal yaşam , koruma, kültürel miras, barınma kavramlarının paylaşılacağı programda, çocukların katılımcı bir süreçle, yaşam alanlarına yönelik fikirlerinin de, açığa çıkartılacağı atölye çalışmaları yapılacak.İlk etapta, etüd merkezilerinde ve kreşlerde başlayacak projenin  ilerleyen aşamalarında, çocuk dostu kent uygulamaları, çocuk kitapları kent serisi, kent ile çizgi filmlerin üretilmesi de  geliştirilerek tarihi kentler birliği çalışmaları kapsamında  Çankaya kent tarihi ofisi ile birlikte kurumsallaştırılması sağlanacaktır.

Son Güncelleme : 17.07.2019 - 15:58:21