04 Şubat 2013

Mimarlar Çocuklar için drama eğitimi aldı

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Çocuk ve Mimarlık Çalışmaları Merkezi çocuklarla buluşacak olan mimarlara drama eğitimi verdi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Çocuk ve Mimarlık Çalışmaları Merkezi  11 yıldır, okullarda çalışmalar yürütüyor. Okullarda Ankara Valiliği ve  Milli Eğitim Bakanlığı izniyle yapılan etkinliklerde, Ankara Üniversitesi Çocuk Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi  pedagojik formasyon desteği veriyor. Mimarlar sömestr tatilinden sonra okullarda çocuklarla buluşmak için hazırlıklarla başladılar. Mimarlık kültürü ve kent kültürünü çocuklarla paylaşmak için, mimarlar yaratıcı drama eğitimi aldıktan sonra çocuklarla buluşuyorlar. Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Tezcan Karakuş Candan “Çocuklarla sık sık bir araya gelen mimarların çocuklarla iletişim kurmasını kolaylaştırmak, çocuk kültürünü yeniden hissetmek  bir nevi çocuklaşmak için yaratıcı dram eğitimi alıyoruz.Çocukların kente , mimarlığa çevresine karşı duyarlılığını  keyifli eğlenceli, bilişsel zekasını geliştirici , oyun tabanlı  yöntemlerle gerçekleştiriyoruz. Bu aşamada mimarların ve mimarlık öğrencilerinin çocuklarla buluşmadan önce, drama eğitim almasını ve çocuk kültürü üzerine seminer almasını önemsiyoruz. “dedi.  Çalışmalarını da eğitimlerle eşzamanlı olarak başlatan Mimarlar Odası Ankara Şubesi  Çocuk ve Mimarlık Çalışmaları Merkezi yeni döneme merhaba demeye hazırlanıyor.  Drama eğitimi mimarların yoğun ilgisi ile devam ediyor.  Drama eğitiminde, öyküler yazıldı, mimarlar dramayla beş yüzyıl önceki ve sonraki kentleri tasarladılar. “Beş yüz yıl önce dünya nasıldı? Ve Beş yüz yıl sonra dünya nasıl olurdu?” Hayallerini kurdular.

Mimarlar Odası’nda düzenlenen eğitim çerçevesinde, çocuklarla oynanabilecek oyunlar üzerine tartışmalar da yürütüldü.  Çocuklara, sağlıklı çevre ve kent bilincini kazandırabilecek oyunlar değerlendirildi.

Son Güncelleme : 19.09.2019 - 15:44:49