Bir süredir Başkent Ankara’da başlatılan kültürsüzleştirme kampanyalarını bir grup sanatçı ve Sivil Toplum Örgütleri olarak üzüntüyle izlemekteyiz. Son günlerde Ankara’da tiyatroların kapatılmasını, kültür projelerinin rafa kaldırılmasını basında sıkça görmeye alıştık. Yine basın mensuplarının yakından izlediği, Başkentin kültürsüzleştirilmesi yönünde atılan dev adımlardan bir tanesi de Yeni Sahne binasının kapatılarak, alışveriş merkezine dönüştürme çabalarıdır.

1956 yılında inşa edilen ve bugün Yeni Sahne’nin bulunduğu Türkiye Ormancılar Derneği’ne ait binada 1960’lı yıllardan itibaren Devlet Tiyatroları yerini almış, Yeni Sahne 50 yıldır Ankaralıların hayatlarının vazgeçilmez bir parçası olmuştur.Devlet Tiyatrolarının en önemli oyunları senelerce kentlilerin kolay ulaşabildiği bu mekanda gösterilmiş, Devlet Tiyatroları, biletlerinin çoğunu buradan sanatseverlerle buluşturma olanağını yakalamıştır. Türkiye Ormancıları Derneğinin aldığı bir kararla, yarım yüzyıldır Ankara’da tiyatro oyunlarından festivallere çeşitli kültür etkinliklerine ev sahipliği yapan böylesi bir binanın yıkılarak yerine alışveriş merkezi yapılması kabul edilemez bir tutumdur.

BİZ BİR GRUP SANATÇI VE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ OLARAK BAŞKENT ANKARA’NIN KENT MERKEZİNDE YER ALAN TEK DEVLET TİYATROLARI SAHNESİNİN KAPATILMASINA GÖZ YUMMAYACAĞIZ. BİR KÜLTÜR BAŞKENTİNDEN “ALIŞVERİŞ BAŞKENTİ” OLMAYA DOĞRU EVRİLMEYE HEP BİRLİKTE DUR DİYECEĞİZ.

Son Güncelleme : 30.11.2020 - 12:03:35