06 Mayıs 2019

Mimarlar Başkent’in yaralarına ilişkin  “kent acil servis” hizmeti için kolları sıvadı

AnkaRA Restorasyon atölyeleri ile öncelikli ve iyileştirici önlemler masaya yatırıldı

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Kent İzleme Merkezi bünyesinde Başkent’in 25 yıllık tahribatının ardından Ankara’da acil olarak ele alınması gereken alanlara ilişkin AnkaRA Restorasyon Atölyeleri çalışmalarına başladı. Atölyelere ilgi büyük oldu.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Kent İzleme Merkezi Danışma Kurulu uzmanlarının eşliğinde öncelikle ulaşım ve planlama, doğal ve kültürel varlıklar ve tarihi yapılar, kent kimliği ve sanat, kentsel yaşam ve hukuksal süreçler başlıkları adı altında atölye çalışmaları gerçekleştirildi.

Ankara’ya “kent acil servisi” hizmeti sunacağız

Konuya ilişkin bilgi veren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Gökçek’in elinde Ankara 25 yıllık büyük bir tahribata uğradı. Tahribatların yüzde 50’sini yürütülen mücadele ile engelleyebildik. Ankara yıkıcı bir travma yaşadı bu süreçten hem kent hem de kentliler etkilendi. İyileştirici uygulamalar ile hem kente dokunuşla düzenlemeler yapılacak hem de kentte yaşayanların kendilerini iyi hissetmeleri sağlanacaktır. Ankara’ya ‘Kent Acil Servis’ hizmeti sunacağız. Mücadelede biriktirdiğimiz bilgi birikimini, üniversitelerin mimarlık fakülteleri ile ürettiğimiz teknik birikimi Ankaralıların hizmetine sunacak olanakları yaratacağız. Artık Ankara’nın yaralarını sarmak için fikirleri geliştirme zamanı.  Atölyelerde Ankara’nın potansiyellerini ve değerini ortaya çıkartacak yüzlerce fikir ortaya atıldı. Katılımcılar atölyelerin sürekli olması konusunda öneri getirdi. Atölyeler devam edecek ve raporlar yayınlanarak yeni katılımcıların katılımı sağlanacak. Cumhuriyet’in kurucu mekânı Ankara’yı dayanıklı ve yaşanabilir hale getirmek için hep birlikte bir kez daha ellerimizi taşın altına koyduk. Ankara Restorasyon atölyeleri devam edecek, 25 yıllık tahribatı anlatan Kara Kitap’tan sonra restorasyon atölye sonuçları Beyza kitapta yayınlanacak”  dedi.

Son Güncelleme : 17.07.2019 - 15:58:21