08 Temmuz 2018

Daha yargılanacak çok rantçı varken, her biri Mimarlar Odası üyesi olacak ODTÜ’lü gencecik yürekleri gözaltına almak vicdansızlıktır

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde gerçekleştirilen Mezuniyet Töreni'nde açtıkları pankart nedeniyle Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü'nden 3 öğrenci Cumhurbaşkanı’na hakaretten gözaltına alınmıştır.

Ankara'da yüzlerce kent suçuna imza atan Atatürk Orman Çiftliğini talan eden bir metre metro yapamayan  ve yargılanması her defasında iktidar tarafından engellenen Melih Gökçek için yıllardır işlemeyen “hukuk”, ODTÜ Mezuniyet töreni sonrası soruşturma ve gözaltılarla tarafsız olmadığını bir kez daha gösterdi. Hukukun adaletsizliği ile  yargılanmak yerine, hala sosyal medyada konuşarak öğrencileri hedef gösteren, kadın düşmanı söylemlerini devam ettiren Melih Gökçek içinde  ergeç mahkemede tweet atamayacağı günler gelecektir.

Üniversite özgürlüktür, bilimdir. Ne üniversite ne öğrenciler zapturapt altına alınamayacaktır. “Geri geri gitmeyecektir hayat.” Gelecek için gençler gelecektir birer birer. Hukuksuzluğa inat yarınlarımız gençler olacaktır.

Daha yargılanacak çok rantçı varken, herbiri Mimarlar Odası üyesi olacak ODTÜ’lü gencecik yürekleri gözaltına almak vicdansızlıktır. ODTÜ öğrencileri, mezuniyet törenlerinde tüm Türkiye'ye aydınlık ve ilerici bir geleceğin teminatı olduklarını göstermişlerdir. Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak, ODTÜ öğrencilerinin ve mezunlarının yanında olduğumuzu, gözaltına alınan genç mezunlarımızın derhal serbest bırakılmasını kamuoyuna duyuruyoruz.

Mimarlık yaratıcılıktır. Genç ve gelecek kuşakların yaratıcılık hakkının  zapturap altına alınmasını kabul etmiyoruz.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi 45.Dönem Yönetim Kurulu

Son Güncelleme : 11.07.2018 - 15:57:48