VİCDAN TERAZİSİ ZORBALIKLA DENGELENEMEZ :İKTİDAR KAYBETMİŞTİR HALK KAZANMIŞTIR

Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul’daki yerel seçimleri yenileme kararı demokrasinin rafa kaldırıldığının ilanıdır. Halk iradesinin YSK eliyle gasp edildiği bu süreçte her şey çok açıktır, İstanbul’da ve Türkiye’de  iktidar kaybetmiştir halk kazanmıştır.

YSK’nın bu hukuksuz kararı Cumhuriyet değerleri demokrasi, laiklik ve geleceğin inşası mücadelesinde, ülkemizin daha zorlu bir mücadele aşamasına geçtiğinin işaretidir. İktidarın artık meşruiyetinin kalmadığı ve sonunun yaklaştığının ilan eden bu işaret fişeği safları daha da sıklaştırmamız gereken günlerin habercisidir.  Tarihin saati işlemektedir ve bu saati durdurmak, geriye çevirmek mümkün değildir. Ancak, Türkiye umudun eksik olmadığı, kültürler coğrafyası ile kardeşliğin barışın ve sevginin dayanışmanın, her durumda mücadelenin tohumlandığı toprakların adıdır.

Baskı ve zorun gücüyle ilan edilen YSK kararı ile kaybedenler bir kez daha kaybetmiştir ve 23 Haziran’da da kaybedeceklerdir. Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak hukukun üstünlüğünün, evrensel demokrasinin, hukukun  ve Cumhuriyet değerlerinin korunduğu, çocuklarımızın gözlerindeki ışıltının sönmeyeceği bir ülke için her hal ve şart altında “bulunduğumuz  mevzide nihayete kadar mukavemet mecburidir” sözleriyle bir kez daha YSK kararını kınıyoruz.

Halklar bu zulmün ve zorbalığın karşısında hep haklıların yanında yer almışlardır Türkiye’de de bu böyle olacaktır. Çünkü vicdan terazisi zorbalıkla dengelenemez.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu
Son Güncelleme : 12.11.2019 - 09:51:33