30 Ocak 2014

Belediye Başkan adayları  mimarlarla görüşüyor

Ankara’da  Büyükşehir Belediyesi  ortak sol adayı Kaya Güvenç, Mimarlar Odası Ankara Şubesi’ni ziyaret etti.

Yerel seçimlerde geri sayım devam ederken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylarından ortak sol aday Kaya Güvenç Mimarlar Odası Ankara Şubesi’ni ziyaret etti.  Güvenç’i   ziyaret sırasında Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan ağırladı.   Kaya Güvenç, “ sol bir aday olarak farkımız var,  insana saygıyı öne çıkaracak, insan odaklı  çalışmalar yürütmek istiyoruz. Üniversite öğrencileri ile Nasıl bir Ankara istediklerini konuşuyoruz. Kadınların, çocukların, üniversitelilerin nasıl bir Ankara istediklerini onlara soruyoruz, onlar anlatsın istiyoruz. İnsana saygıda kentte bir farkındalık yaratmalıyız. Tarihsel ve kültürel mirası önemsiyor  ve  Mimarlar Odası’nın yürüttüğü kentsel mücadeleyi takip ediyorum” dedi. Yapılan görüşmede ortak sol Ankara adayı Kaya Güvenç, AOÇ, Saraçoğlu Mahallesi üzerine sorular yöneltti.  Hakkan Saraçoğlu ve AOÇ’deki son durumu özetledi, Oda çalışmalarını anlattı.  Hakkan ayrıca, “ Oda olarak, farklı katmanların temsil edilebildiği, dahil edildiği yerel yönetimi önemsiyoruz. Başkent Dayanışması tarafından  yerel seçimlere yönelik etkinlikler,düzenlendi.  Sanatçılar, Akademisyenler, Çocuklar ve Kadınlar Nasıl bir Ankara istediklerini anlattı, bu etkinliklerimizin, bant çözümlerini bir rapor şeklinde toparlıyoruz, Mimarlar Odası’nın birikimlerinden tüm adaylar ve Belediye Başkanları  yararlanabilir. “ şeklinde konuştu. Hakkan , Mimarlar Odası’nın kitapçık şeklinde hazırlamış olduğu “2014 yerel seçimlerine doğru politikalar, değerlendrimeler, öneriler” başlıklı raporu Güvenç’e hediye ederek,  katılımcı bir modelle oluşacak yerel yönetimleri önemsediklerinin altını çizdi.

Son Güncelleme : 19.09.2019 - 15:44:49