SERÇEV ziyareti

Mimarlar Odası AnkaraŞubesi SERÇEV ( Serebral Palsili Çocuklar Derneği’i ziyaret etti. Serebral Palsili Çocuklar Derneği engelli çocukların sesi olarak çalışıyor. Serebral, beyinle ilgili anlamına geliyor, Palsi ise kas kontrolünde yetersizliği veya kas zayıflığını anlatıyor. Serebral palsi beynin bir bölgesindeki hasar nedeniyle ortaya çıkan kas kontrol yetersizliğine verilen ad. Serebral palsili çocuklarda güçsüzlük, sertlik, yavaşlık, titreme ve denge bozukluğu gibi pek çok sorun gözlenebiliyor. Serebral Palsili çocuklara yardım derneği olan SERÇEV ise Serebral palsili çocuklar ve ailelere çözüm aramak üzere çalışmalarını sürdüren bir dernek.

Derneğe yapılan ziyarete, TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Ali Hakkan, TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Muteber Osmanpaşaoğlu, MEB,Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Hakan Sarı, Almanya Engelliler için yaşam Vakfı Başkanı Rainer SCHMİDT WMB Geschaftsfuhrer( Wohnen Für Menschen Mıt Behinderung), Almanyada yaşayan iş adamı ve SERÇEV gönüllüsü Şahin ÖCALAN, Engelliler için yaşam vakfının Türkiye temsilcisi İlksen KURT, SERÇEV Yönetim kurulu üyesi Yasemin DEMİRAĞ, SERÇEV Başkan yardımcısı Sinem ERSOY ve SERÇEV Üyesi Şebnem ASTARCI katıldı.

Son Güncelleme : 20.11.2019 - 17:01:25