17 Aralık 2012

TMMOB’un Mücadele Meşalesi Ankara’dan Her yere Yayılacak…

Mimar, mühendis ve şehir plancılar “AKP’ye karşı mücadele meşalesi yakıyoruz” diyerek alanlara çıktı.

TMMOB Ankara İl Kordinasyon Kurulu’nun(İKK) çağrısıyla bir araya gelen Odalar meşalelerle yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş İnşaat Mühendisleri Odası önünde başladı. Mücadele ateşiyse Mimarlar Odası önünde yakıldı. CHP milletvekili Süleyman Çelebi ve Musa Çam yürüyüşe katılırken, TTB, Halkevleri, ÖDP ve çeşitli sivil toplum örgütleri de destek verdi. TMMOB, “Denizimiz,derelerimiz ve meralarımız, ormanlarımız, kentlerimiz, köylerimiz ve doğamız, ülkemiz, mesleğimiz ve örgütümüz TMMOB için Mücadele Meşalesini Yakıyoruz” yazılı pankart açtı. TMMOB üyeleri bir de AKP için yazdıkları marşı seslendirdi: “yalan yok, talan yok dur AKP dur AKP TMMOB var” şeklinde devam eden marşı ıslıklar ve sloganlar eşliğinde söyledi. TMMOB üyeleri de Mimarlar Odası önüne gitmek için metro alt geçitlerini kullandı.

“Bu ateş yayılacak”

İMO önünde yürüyüşe başlayarak, Mimarlar Odası önünde ateşi yakan mimar, mühendis ve şehir plancılar, “Ankara’dan heryere yayılacak ateşi yaktık, bu AKP’ye karşı mücadele meşalesidir ”açıklamasında bulundu. Açıklamayı TMMOB adına, TMMOB İKK Ankara Sekreteri Bülent Tatlı okudu. Tatlı : “Burada TMMOB’un kurulduğu yerde mücadele meşalesini yakıyoruz. AKP hükümetinin TMMOB‘yi yok etmek için çıkartmaya çalıştığı torba yasa tasarısı bizi durduramayacak! Teslim olmamak için birlikte mücadele edeceğiz. İdare etmeyeceğiz, irade koyacağız. Biliyoruz ki bilimin ve tekniğin gücü bu karanlığı, yenecek, aydınlığa çevirecek. AKP hükümeti torba yasayla TMMOB’u etkisizleştirmek istiyor, özerkliğini kaldırmak istiyor, TMMOB’a yöneltilen saldırılar karşısında teslim olmayacağız. Bilimin gücü AKP'nin karanlığını yenecek!” ifadelerini kullandı.

Mimarlar Odası önünde yapılan açıklamada konuşan TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı ise “AKP’nin hedef tahtası olmayacağız, AKP ranta karşı çıktığımız için bize savaş ” ilan etti, savaşı kabulümüzdür” şeklinde konuştu. TMMOB’un ilk binası önünde, tüm Türkiye’ye yayılması planlanan mücadelenin ilk meşalesi yakıldı. TMMOB üyeleri mücadele meşalesini hiç söndürmeyeceklerini, bilimin gücünün AKP’nin karanlığını yeneceğini ifade ederek eylemlerin devam edeceğini söylediler. TMMOB önümüzdeki hafta, Mühendis mimar şehir plancılarını ve halkı AKP’ye karşı Türkiye’nin her yanında isyan ateşleri yakma çağrısı hazırlıklarına başladı.

Son Güncelleme : 20.11.2019 - 17:01:25