11 Ekim 2013

Güvenpark’a direnişin anıtı yapıldı

Direniş temalı Mimarlık Haftası’nda Heykel atölyesi Güvenpark’a direniş anıtı yaptı.

Mimarlık Haftası etkinlikleri kapsamında kurgulanan atölyelerden heykel atölyesi, Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından belirlenen “direniş-mekan-kültür” temasından yola çıkarak direnişin anıtını yaptı. Direniş anıtına mekân olarak Güvenpark’ta Ethem Sarısülük’ün vurulduğu yer seçildi. Heykel atölyesinin yürütücülüğünü mimar Sinem Yıldırım ve heykeltıraş Erdal duman üstlendi. Heykel atölyesi direniş anıtını yapmaya başladığında çevreden gelip geçenler destek verdi. Anıt kentlilerle birlikte yapıldı. Heykeltıraş Erdal Duman, anıtın ethem’in vurulduğu yerde yapılmasının anlamlı olduğunu belirterek şunları söyledi:  “ Tıpkı gezi olaylarındaki gibi buradaki direniş  heykeli de spontane ve organik bir şekilde büyüdü. Sanatçının tek başına ortaya çıkarmadığı sanatçının dışında da katılımın olduğu, katılımcıların giderek büyüttüğü bir direniş anıtı heykeli oldu. Bu anıtı hep birlikte yaptık. ”

İlgi gören direniş anıtı Güvenpark’ta kadınlar, yaşlılar, gençler, çocuklarla birlikte yapıldı. Tahta çubuklardan yapılan anıta yoldan her geçen bir çubuk ekledi. Ethem Sarısülük’ün vurulduğu yerde kentliler direnişi örerek çoğalttı.  Desteğin ve katılımın yoğun olduğu atölyede el birliği ile örülen anıt büyük ilgi topladı.

Adres : Konur Sokak 4/3 06420 Yenişehir / Ankara • E-posta : info@mimarlarodasiankara.org
Son Güncelleme : 25.02.2021 - 14:49:33