Kabahat’in yelkenlisi

Kabahatlar Atölyesi, Konur Sokaktaki üst geçidin merdivenlerine resim yaparak Mimarlık Haftası’na selam gönderdi ve Mimarlar Odası Ankara Şubesi’ne mesaj iletti.

Kabahatlar Atölyesi Mimarlık Haftası’na gemili selam gönderdi. Mimarlar Odası Ankara Şubesi Dünya Mimarlık günü ile başlayan Mimarlık Haftası etkinliklerinin temasını direniş, mekan, kültür olarak belirledi. Mimarlık haftası için selam gönderen Kabahatler Atölyesi ekibi Konur Sokak’ta bulunan üst geçit merdivenlerine mavilikler içinde bir gemi resmi yaptı. Resmin üstünü beyaz kağıtlarla kapatan atölye resmin açılışını yapmayı Mimarlar Odası Ankara Şube yöneticilerine bıraktı. Daha önce de aynı ekip, aynı yere  23 Nisan’da Erdal Eren’in, Haziran direnişi sırasında da Ethem Sarısülük’ün resmini yapmıştı. Deniz’de bir yelkenli resmi yapan atölye Mimarlar Odası Ankara Şubesi’ne bir de mesaj iletti. Mesajı Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan okudu. Mesajda; “ Kabahatler atölyesi hepinizi selamlar, Atölyemiz sokaktadır, hayattadır. Akan Cağ’ın da, duran coğrafyanın da farkındayız. Hayallerimiz var, gerçekçiyiz. Umutlu ve sorumluyuz. Ülkemiz yakın zamanda büyük değişiklikler geçirmiştir. Hepinizi bu vesile ile hayatın tarafına, kazanımlara sahip çıkmaya davet ediyoruz. Eylemlerimiz yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek.” İfadelerine yer verildi. Mimarlar ODası Ankaar Şube Genel Sekreteri Tezcan Karakuş Candan resimle ilgili olarak şöyle konuştu. “ deniz kenarında yelkenleri henüz açılmamış bir gemi var, derinliğe ve hayata açacak yelkenlerini. Sanat sokakları özgürleştiriyor, sokakları özgürleştirdikleri için  Kabahatler atölyesine teşekkür ederiz.”

Hakkan gemi için mavilik ve deniz özgürlüktür özgürlüğe gidecek bir gemi ile selam göndermişler, O geminin de her kesimi kucaklayan Mimarlar Odası olduğunu düşünüyorum yorumunu yaptı.
Adres : Konur Sokak 4/3 06420 Yenişehir / Ankara • E-posta : info@mimarlarodasiankara.org
Son Güncelleme : 25.02.2021 - 14:49:33