20 Ocak 2017

Kadın milletvekillerine uygulanan şiddeti kınıyoruz

Şafak Pavey, Aylin Nazlıaka, Pervin Buldan,Burcu Çelik  Anayasa değişikliğinin kabul edilmesi durumunda başımıza geleceklerin habercileri ve direnişçileri olarak tarihe not düştüler.

Cumhuriyet tarihinde TBMM’de kadın milletvekillerine yönelik uygulanan şiddet, Anayasa değişikliğinin  gerçekleşmesi durumunda yaşam alanlarımızın nasıl daraltılacağına, geleceğimizin nasıl karartılacağına dair, öncü  sarsıntılardır. Cumhuriyetin ilanı ve devrimlerle tebaadan yurttaşlığa geçen bir toplumun yeniden tebaaya dönüştürülmesi sürecinin bir parçası olarak uygulanan bu şiddet hepimizedir.

Toplumu temsil eden TBMM’de yaşanan hepimizin tanıklık ettiği bu utanç, ülkemizin utancı olarak tarihe geçecektir. Şafak Pavey, Aylin Nazlıaka, Pervin Buldan,Burcu Çelik, Anayasa değişikliğinin kabul edilmesi durumunda başımıza geleceklerin habercileri ve direnişçileri olarak tarihe not düştüler.

TBMM’de kadın milletvekillerine uygulanan şiddeti kınıyoruz. Kadın milletvekillerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletirken Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak, geleceğimizi kimseye teslim etmeyeceğimizi, Anayasa değişikliğine verilecek her #HAYIR oyunun  kadınların özgür ve demokratik bir ülkede yaşamasının sigortası olduğunu bir kez daha ilan ediyoruz.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi 44.Dönem Yönetim Kurulu

Son Güncelleme : 20.09.2017 - 11:17:50