KAÇAK SARAYA KARŞI DAVAMIZ VAR, KORKMUYORUZ...SUSMUYORUZ...

Atatürk'ün vasiyeti ve şartlı bağışına, mahkeme kararlarına  rağmen  hukuksuz bir şekilde inşaa edilen Kaçak Saray'a karşı verilen mücadelemiz devam ediyor. Atatürk Orman Çiftliği alanlarının tahribine yönelik açtığımız 100 dava ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde görülen başvurumuzla Kaçak Saraya karşı mücadelemiz kesintisiz devam ediyor.

Kaçak Saray'ın Cumhuriyet değerleri ile hesaplaşan,henüz ilan edilmemiş otoriter bir  rejimin mekansal karşılığı olduğunu defalarca kez vurguladığımız mücadele sürecinde  artık her şey açıktır.  "Yanlış yerde doğru mekan, Cumhuriyet rejiminde de Saray olmaz"

Bugün yaşadıklarımız, o gün AOÇ'de  hukuksuz  şekilde kesilen ağaçlar, dökülen betonlar, harcanan vergiler, ödenen  faturaların sürdürülmesinin ürünüdür. Kaçak Saray'da alınan her nefesin bile kaçak olduğunu bir kez daha ilan ederken, Kaçak Saray'a  karşı  yürüttüğümüz mücadelede  TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanımız Tezcan Karakuş Candan'a,  yaptığı basın açıklamasında "kamusal alan gasp edilerek vergiler lüks ve şatafat harcanarak yapılan kaçak saray...Lüks ve şatafatın simgesi haline gelen Kaçak Saray'ın İftar Sofrasının maliyetinin de vicdanen kabul edilmeyeceği... Atatürk Orman Çiftliği'ndeki talana ortak olan herkes o büyük gün geldiğinde yargı önünde hesap verecektir"  sözlerinden kaynaklı Cumhurbaşkanı'na hakaret ceza davası açılmıştır.

Cumhurbaşkanı'na hakaret  davası Ankara 43. Asliye Ceza Mahkemesi 23 Kasım  Çarşamba  Saat 10.20'de görülecektir.

GÜCÜMÜZ HAKLILIĞIMIZDIR... KORKMUYORUZ...SUSMUYORUZ

CUMHURİYETİN DEĞERLERİ İÇİN, KAÇAK SARAYA KARŞI  DAVAMIZDA DAYANIŞMAYA  DAVETLİSİNİZ...

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi 44.Dönem Yönetim Kurulu

Son Güncelleme : 25.07.2017 - 15:18:38