30 Kasım 2016

Bu utanç ülke olarak hepimizi vuruyor

Çocuklarına sahip çıkamayan bir ülkede nefes almanın zor olduğu günler Türkiye’sindeyiz. Adana Aladağ’daki öğrenci yurdunda yanarak can veren çocuklarımız, ülkenin yangın yeri olduğunu, çocukları korumakla görevli, iktidarın yine sınıfta kaldığını açıkça gösterdi. Çocuklara yönelik yaşadıklarımız artık aklımızın vicdanımızın alamayacağı noktalara ulaşırken, bu utanç bir ülke olarak hepimizi vuruyor.

Sağlıklı denetimlerin yapılmadığı, mevzuatın gündeme bile alınmadığı bir süreçte, taşımalı eğitim sisteminin bir sonucu olarak karşımıza çıkan, zehirlenmeler, yangın, taciz vb. çocuklarımızın geleceğini tehdit eden süreçler olarak ne ilktir, ne de son olacaktır.

Çocuklarımızın sağlıklı kentlerde, nitelikli mekanlarda, özgür büyüyecekleri demokratik Türkiye Mücadelesinde Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak her türlü mücadeleyi yürüteceğimize olan kararlılığımızı ilan ediyoruz, yaşamlarını kaybeden çocuklarımızı  anarken ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi 44.Yönetim Kurulu

Son Güncelleme : 25.07.2017 - 15:18:38