03 Şubat 2020

Mimarlardan uluslararası ödül alan meslektaşlarına destek

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, ulusal ve uluslararası ortamlarda çeşitli ödül programlarında ve yarışmalarda başarı elde eden ve ödül kazanan mimarların projelerini, üretim süreçlerini ve pratiklerini mimarlık ortamı ile toplumla paylaşmak üzere başlattığı ödüllü projeler sunumunun ilkini "2x1 Architects"  kurucuları  Kutlu İnanç Bal ve Hakan Evkaya  ile gerçekleştirdi.

Çevre duyarlı projeler ödül getirdi.

Ödüllü projeler sunumunun açılış konuşmasını yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan "Meslektaşlarımız, tasarımları ile sınırları aşarak, başarıya doymuyor, son altı ayda arka arkaya ulusal ve uluslararası ortamlarda ödül alan Kutlu İnanç bal ve Hakan Evkaya'yı tebrik ediyoruz. Onlar aynı zamanda ülkemizi temsil ediyorlar, Türkiye'de nasıl mimarlık ortamı var sorusuna yaratıcı cevaplar veriyorlar. Onları teşvik etmek, projelerini kamuoyuyla buluşturmak bizim olduğu kadar bu ülkeyi yönetenlerinde, sorumluluğunda.Yarışmaların arttırılması, yapıların yarışmayla elde edilmesi, hem mimarlığın kalitesini arttıracak, hemde yetenekli mimarları kamuoyuyla buluşturacaktır.Yerel yönetimleri ve kamu kurumlarını mimari projelerini yarışmayla elde etmeye davet ediyoruz.  " dedi.

On yıldır 2x1 mimarlıkta birlikte çalışan Hakan Evkaya ve Kutlu İnanç Bal, içerde yaşanan krize yurt dışındaki yarışmalara katılarak yeni bir alan yarattıklarını , tasarımlarda doğa ile uyumlu çözümlerden hareket ettiklerini ifade ederken, çevre duyarlılığı ile ortaya atılan fikirlerin, tasarımla  şekillenmesinin ödül getirdiğini de açığa çıkartmışlardır.

Kutlu İnanç Bal  ve Hakan Evkaya'nın son altı ay içerisinde,ulusal ve uluslararası ortamlarda kazandıkları ödüller:

• Site Cloister: Uluslararası Mimari Fikir Yarışması, 2019 - Honorable Mention

• Di' Generic Cities: Tokyo Uluslararası Fikir Yarışması, - 1.ödül

• İztuzu Kumsalı Deniz Kaplumbağaları Bakım İstasyonu Ekolojik Tasarımı Fikir Yarışması-  4.Mansiyon

• The Rifat Chadirji Prize 2019 - Barjeel Museum for Modern Arab Art in Sharjah, - Honorable Mention  • Dewan Award 2019 - Baghdad Al Umma Park Competition   - 2.ödül

• Athenaeum of World Architecture'20 Uluslararası Fikir Yarışması, - 1.ödül

Son Güncelleme : 04.04.2020 - 16:33:18