12 Mart 2018

Ankara Amnezisi  Afiş Sergisi açıldı

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Kültür Mesleki Bilimsel Çalışma Kurulu (MBÇK) 45. Dönem çalışmalarına başladı. Bu kapsamda ilk etkinlik, Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü Araştırma Görevlisi  Deniz Yeşim Taluğ’un Ankara Amnezisi adlı afiş sergisi ile gerçekleştirildi.

Mimarlar Odası Salonu’nda açılan sergiye Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri ve Kent izleme Merkezi Danışma Kurulu Üyesi  Prof. Dr. Cemal Taluğ katıldı.

İlginin büyük olduğu serginin açılışını yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Sergide yıkımlarla hafızalarımızdan belleklerimizden silinmeye çalışan Ankara’nın simge mekanlarından oluşan afişler  yer alıyor. Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak  baskıların sanat ortamı üzerinde yoğunlaştığı bir süreçte, özgür düşüncenin estetik ifadesi olan sanat ortamları yaratmaya, sanata ev sahipliği yapmaya, kültür ve sanat platformları oluşturarak, sanatın yaşamla hemhal olmasına  45.Dönemde de devam edeceğiz” diye konuştu.

Deniz Yeşim Taluğ ise sergiye dair şunları söyledi:

“Ankara Amnezi Sergisi, doğup büyüdüğüm kente, orada yaşanmış hikâyelere düşsel bir gezidir. Düşseldir çünkü bu hikâyelere ait mekânlar maalesef Ankara ölçüsüz büyür ve kendine yenilikler ararken belleğinden uçup gitmiştir. Kent hikâyeleri tamamen veya kısmen yitirilmiştir.

Bu yolculuğa ev sahipliği yapan mekânları, yazarların anılarından ve canlı tanıkların (sevgili büyüklerimizin) hafızalarında kalanlardan yola çıkarak, onlara sorarak seçtim. Bu gezide Ankara’nın ‘Cumhuriyet’in evi’ olduğunu yeniden anladım. Öyküsünü kayıp eden sıradan bir mega kente dönme tehlikesi ile karşı karşıya kalan Ankara’yı seçtiğim mekanlar üzerinden ve kendi gözümden, sevgili mesleğim grafik tasarım ile betimlemeye çalıştım.”

Sergi, Mimarlar Odası Ankara Şubesi Fuaye Salonu’nda 16 Mart 2018 tarihine kadar sanatseverler tarafından gezilebilecek.

Son Güncelleme : 20.06.2018 - 15:33:29