27 Aralık 2016

Yandaş medyadan kazanılan tazminat kardelenlere bağış olacak

Yandaş medya Yeni Akit’e ceza

Atatürk Orman Çiftliği Mücadelesinde Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan ,kendisini  hedef gösteren, hakaret içerikli haberlerine ilişkin Yeni  Akit Gazetesi’ne  açtığı tazminat davasını kazandı. Ankara 9. Asliye Hukuk Mahkemesi, Candan’ın şerefine ve haysiyetine dil uzatan Yeni Akit Gazetesi’nin Candan’a 6 bin lira manevi tazminat ödenmesine karar verdi. Candan, kendi nezdinde tüm kadınlara hakaret eden gazeteden tahsil edilecek parayı Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne kız çocuklarının okuması için bağışlayacağını söyledi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, yayınladıkları haberlerde ve köşe yazılarında Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan’ı hedef gösteren,  “kahpe”, “yüzsüz” , “aşağılık” “ne mal olduğunu gözünden” anlarım  ifadeleriyle Candan’ın şeref ve haysiyetine dil uzatarak hakaret eden Yeni Akit Gazetesi’ne açtığı davayı kazandı.

Ankara 9. Asliye Hukuk Mahkemesi gazetenin vefat eden köşe yazarı Hasan Karakaya’ya açılan dava vefat etmesi nedeniyle reddedilirken, Yeni Akit Gazetesi’ne açılan davada ise 6 bin lira tazminat ödenmesine karar verdi.

Kararı değerlendiren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, şunları söyledi “Atatürk Orman Çiftliği ve kent mücadelesinde, bir kadın olarak  mücadele etmeyi içine sindiremeyenler , küçük düşürücü, yalan, iftira ve suç  isnadı içeren haberler yazdılar. Yeni Akit ve yazarı Hasan Karakaya bunların başında geliyor.  Kadınların mücadelesine katlanamayan yandaş medyadan tahsil edilecek 6 bin lira tazminatı kız çocuklarının eğitimine katkı sağlamak için Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğine bağışlayacağım. Kız çocukları okusun ve haddini bilmeyenlere karşı bilimin ve aklın gücüyle mücadele etsinler” dedi.

Son Güncelleme : 17.07.2019 - 15:58:21