02 Aralık 2016

Öğrencilerden  Mimarlar Odası Ankara Şubesi’ne yoğun ilgi

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, mimarlık öğrencilerinin oda ile ilişkilerini kuvvetlendirmek için üniversitelerin mimarlık öğrencileriyle buluşmalara devam ediyor

Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin öğrenci temsilcisi seçimleri üniversitelerde büyük ilgi ve rekor katılımla gerçekleşti. Mimarlar Odası Ankara Şubesi Atılım Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileriyle buluştu.  Bu çerçevede 1,2,3,4 sınıflardan öğrenci temsilcisi seçimleri yapıldı. Atılım Üniversitesi'nden öğrenci temsilciliğine Hamza Pınar, Birsu Ece, Cem Kaya, Simge Çetinkaya, Hakan Baykal, Burak Şen, Faruk Söyler, Mülkiye Taşkın, Kubilay Han Sinan, Tuba Yıldıray, İlayda Karabulut,Tuğba Erdoğan, Pakize Nur Koç, Resul Gümüş, Emine Şahin, Ahmet Keleş, Eren Ertürk, Hüseyin Kahraman, Özde Elif Özdemir, Tamer Ertuğ, Remzi Akalın, Oğuz Eren, Nazife Sanaç, Mustafa Topav, Ebubekir Özcan, Yasin Ceylan, Yavuz Yıldız, Mustafa Yasir Gözalan, Kübra Nur Sipahioğlu, Kübra Kesme Kaya, Esra Özdemir, Merih  Bengisu Yiğit, Gökçe Pektaş, Berat Alp, Mikail Aktaç ve Mustafa Furkan Yılmaz gönüllü oldu.

Mimarlar Odası ikinci bir eğitim alanı

Öğrenciler, hem mesleğe dair hem de odanın çalışmalarına ilişkin bilgi alırken Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan ve Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreteri Namık Kemal Kaya'ya sorularını yöneltti.

Birinci sınıf mimarlık öğrencileri Atatürk Orman Çiftliği İmrahor vadisi, Ankara Bulvarı,Ankara Kalesi  gibi kent mücadelesine ilişkin güncel gelişmeleri sordu.

Öğrencilerin oda çalışmalarını yakında takip ettiklerini sordukları sorularla ortaya koyduklarını ifade eden Candan, öğrenci buluşmalarına ilişkin şunları söyledi. :

“Mimarlar Odası’nı öğrencilerin yapmak istediklerini gerçekleştireceği, yaz okulları, paneller söyleşiler gibi mimarlık eğitimine katkıda bulanacak ikinci bir eğitim alanı olarak görüyoruz. Bir taraftan da mimarlık eğitiminin sorunlarını tartışmak istiyoruz. Mimarlar Odası aslında bir taraftan da öğrencilerle birlikte çok yönlülüğün alanı olmak için programlar yapıyor. Hepimiz öğrencilik yıllarımızda oda ile ilişkilenerek bugün geldiğimiz konumlara geldik. Yarışmalar yaptık, katılımcı tasarım yaptık, yaz okulları yaptık. Her yaz öğrencilerle birlikte mutlaka bir yaz kampı yapıyoruz. Geçen sene Rize Fındıklı'da boşaltılmış bir köy okulunu yeniden hayata katmak üzere köy okulunun projelendirilmesi ve işlevlendirilmesi sürecinde halkın katılımıyla bir haftalık süren bir çalışma gerçekleştirdik.”

Bayrağı siz devralacaksınız

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Sekreteri Namık Kemal Kaya  ise, mimarlık mesleğiyle asıl ilişkilenmenin  okul bittikten sonra daha sıkı bir hale geleceğini vurgulayarak, “Buradaki bilgi alışverişi Mimarlar Odası ile devam edecektir. Mesleğinizi icra etmek istediğinizde mutlaka mimarlar odası ile bir ilişkinizin olması gerektiğini göreceksiniz. Bu mesleği ne kadar sevdiğinizle alakalı. Tasarım süreci her aşamada devam ediyor. Bizim bugüne kadar getirdiğimiz  bayrağı siz devralacaksınız.. Bunun için buradayız” diye konuştu.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi 42. Dönem Başkanı ve Atılım Üniversitesi Öğretim Görevlisi  Ali Hakkan ise, kendisinin de Mimarlar Odası ile öğrenciyle tanıştığına dikkat çekerek, “Mimarlar Odası kamusal alanları savunuyor. Buradaki üretim biçimiyle çok farkı yok, tartışarak, zenginleştirerek  Mimarlar odasını sizlere çok ihtiyacı var. Sizin de odaya çok ihtiyacınız var” dedi.

Son Güncelleme : 19.07.2019 - 14:23:42