ODA ÇALIŞMALAR KENT GÜNDEMI MESLEKI UYGULAMA YAYIN ÜYELER EĞITIMLER
Bilirkişilik Temel Eğitimi
ONLINE İŞL.

2021 Koruma Alanında Emre Madran Basın Ödülleri açıklandı

Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından, doğal ve kültürel değerlerin korunmasında büyük katkılar sunmuş olan mimar Emre Madran’ın anısına bu yıl altıncısı verilen "Koruma Alanında Emre Madran Basın Ödülleri” açıklandı.
Mimarlar Odası Ankara Şubesi, her yıl 26 Eylül tarihinde Emre Madran anısına düzenlediği "Emre Madran İzinde 'Edep Ya Hu' Buluşmaları"nın sekizincisini online olarak gerçekleştirdi.
Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, bu yıl 'Kültür Varlıklarında Risk, Güncel Durum ve Müdahale Biçiminde Çözümler' teması ile  online gerçekleştirilen etkinlikte, kent ve koruma alanında yayın ve yazıları ile 2021 yılı Koruma Alanında Emre Madran Basın Ödülleri'ne değer görülen gazete, tv, ajans, radyo ve internet haberciliğindeki kişi ve kurumları açıkladı.

Candan, ‘’Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak  Atatürk Orman Çiftliği, Anıtkabir,Saraçoğlu Mahallesi ve Cumhuriyetin mekansallığı başta olmak üzere, doğal ve kültürel varlıkların korunması yönünde yürüttüğümüz mücadeleyi halkla buluşturan, yazılarıyla mimarlık ve kent kültürünü, kamu yararını gözeterek  halkın haber alma hakkını savunan tüm basın emekçilerine teşekkür ediyoruz’’ dedi.

Candan, sözlerine şöyle devam etti:

‘’İktidarın ağır baskısı altında gazetecilik yapmanın ve medya alanında çalışmanın ne kadar zor olduğunun farkındayız. Hatta  Mimarlar Odası’nın gündem yaratıcı haberlerini  yapan gazetecilere soruşturma açıldığını biliyoruz.  Ülke gündeminde söz söylemenin zor olduğu, doğru ve tarafsız habere büyük ihtiyaç duyduğumuz günler Türkiyesi’nde, gazetecilikte ısrar eden, teslim olmayan kaleminin, sözünün gücünü her şeye karşı savunan basın emekçilerini selamlıyorum. 2021 Koruma Alanında Emre Madran Basın Ödülleri,  4 Ekim Pazartesi günü saat 19:00‘da Dünya Mimarlık ve Konut gününde ,Ankara Kalesi’nde Erimtan Müzesi’nde düzenlenecek törenle sahiplerine teslim edilecek.”

ÖDÜLLER

TELEVİZYON HABERCİLİĞİ DALINDA

Televizyon Haberciliği dalında  Saraçoğlu Mahallesi , Muammer Aksoy Evi, Anıtkabir, Kıbrıs Vadisi, Atatürk Orman Çiftliği talanı, Ankapark ve kent gündemi haberleri ile FOX TV Çalar Saat Ekibi ve İsmail Küçükkaya,

Televizyon Haberciliği dalında,   fakültesine liyakatsiz dekan, AOÇ ve Kaçak Saray haberleri ile KRT Ana Haber Ankara Ekibi