09 Ekim 2019

Bauhaus'u Yeniden Düşünmek Kısa Film Yarışması sonuçları açıklandı

Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve Goethe Institut Ankara tarafından, Bauhaus’un kuruluşunun 100.yılı etkinlikleri çerçevesinde “Bauhaus’u Yeniden Düşünmek” temasıyla düzenlenen kısa film yarışması sonuçlandı.

Mimarlık Haftası açılışında Bauhaus'u Yeniden Düşünmek Kısa Film Yarışması ödül töreni gerçekleştirildi.  Törenin açılış konuşmasını yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Bauhaus Sanat ve Tasarım Okulu'nun 100.yılında  eğitim materyali olarak kullanılması hedefiyle, 12 üzeri yaş grubu için kısa film elde etmek için açtığımız yarışma sonuçlandı. Goethe Enstitüsü ile çok uzun yıllardır birlikte çalışıyoruz. Alman Mimarların tasarımları ile şekillenen başkentin planlanmasını Bir Başkentin Oluşumu' kitabında kamuoyu ile paylaştık. Bauhaus’u Yeniden Düşünmek’ kısa film yarışmasıyla, genç kuşakları; sanat, doğa, teknik, mimari, edebiyat, ışık, renk, ses, doku, hareket ile ilgilenmelerini sağlamak, endüstri 4.0  çağındaki insan, makine ve doğa arasındaki ilişkiyi kavramalarını sağlamayı amaçladık” dedi.

Goethe Enstitüsü Ankara adına konuşma yapan Zarife Soylu Çiçek ise şunları söyledi:

“Mimarlar Odası Ankara Şubesi’ne ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bauhaus sanat okulu olarak 1919 da Walter Gropius tarafından Almanya'da kuruldu. Ekole dönüşen Bauhaus’un daha sonra mimarlık ve tasarım alanlarında devrimler yarattığını da biliyoruz. Kuruluşundan sonra Bauhaus politik baskılardan dolayı yeniden düşünmeye ve başlamaya zorlanmıştı. Bauhaus’i tanıyanlarınız sadece 14 yıl hayatta kaldığını biliyorlardır. 1933 yılında Naziler bu okulu kapattılar. Bu kısa süreye rağmen Bauhaus estetik ve tasarım alanında büyük etki yarattı. Bauhaus’un 100. Yıl dönümünde Goethe Enstitüsü olarak Bauhaus’u estetik algımızı ve tasarımımız üzerindeki etkisini ve ne kadar çağdaş olduğunu gençlere göstermek istedik. Bugünün gençleri yarının sanatçıları ve zanaatçıları tasarımcıları ve mimarları olacakları için Mimarlar Odası Ankara Şubesi ile Bauhaus’u Yeniden Düşünmek başlıklı kısa film yarışmasını düzenledik. Eserleri yarışmaya katılan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İlginç fikirleri ve emek verdikleri için, Bauhaus gibi anlamlı bir akımı gençlere aktarmada yardımcı oldukları kendilerine saygılarımı sunuyorum.”

Daha sonra ödüller sahiplerine verildi. Yarışmada birincilik ödülü yönetmenliğini Rıdvan Karaman’ın yaptığı kısa film kazandı. Film ekibi ise şu isimlerden oluştu:

“Yapımcı: Onur Başer, Oyuncu: Engin Baysal, Konsept: Oktay Yıldırım , Süpervizör: Özgür Kızılkaya Müzik: Muhammed Emin Güzelsoy”

Birincilik ödül plaketini ekibe Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan takdim etti.

Yarışmada ikincilik ödülünü Tayis Karakütük kazandı. İkincilik ödül plaketini  Tayis Karakütük’ü ödülünü  Goethe Enstitüsü Ankara adına Zarif Soylu Çiçek takdim etti.

Yarışmada üçüncülük ödülünü ise yönetmenliğini Kamil Mingü’nün yaptığı kısa film kazandı. Film ekibi ise şu isimlerden oluştu:

“ Ayşen Çelen Öztürk, Ayşe Duygu Kaçar, Terane Mehemmedova Burnak, Lilian Tonelli Tüzün,  Stefanie Aydın, Merve Yavuz, Serkan Hatipoğlu,  Melis Kağnıcıoğlu, Doğa Berçin Öztürk, Gönül Özdöl”

Üçüncülük ödül plaketini ise Bauhaus'u Yeniden Düşünmek Kısa Film Yarışması Jüri Üyesi Doç. Dr. Tülin Şener takdim etti.

Yarışmanın birincilik ödülü olan 10 bin TL, ikincilik ödülü olan 5 bin TL, üçüncülük ödülü olan 3 bin TL sahiplerine verildi.

Son Güncelleme : 15.10.2019 - 20:02:35