13 Ocak 2017

CHP’den Mimarlara güç birliği ziyareti

CHP Çankaya İlçe Başkanlığı, Mimarlar Odası Ankara Şubesi’ne güç birliği ziyaretinde bulundu. Ziyarette anayasa değişikliğine karşı dayanışma içinde olmanın önemine değinilirken, yeni mücadele yöntemleri hakkında görüş alışverişi yapıldı

Cumhuriyet Halk Partisi Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli,  İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Gönül Çalışkan,  Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Övgü Erdoğan,  İlçe yöneticisi Hasan Alp ve CHP Çankaya ilçe üyelerinin içinde yer aldığı heyet, Mimarlar Odası Ankara Şubesi’ni ziyaret etti.

Heyeti, Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Mimarlar Odası Ankara Şubesi Sekreteri Namık Kemal Kaya ve Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi Muteber Osmanpaşaoğlu karşıladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli, Anayasa değişikliğine karşı bir arada durmanın ve dayanışmanın önemine dikkat çekerek, “Türkiye’de bu anlamda büyük mücadele yürüten Mimarla Odası Ankara Şubesi’nin görüşleri bizim için çok kıymetli ve değerli. Bir yol haritası çizerek anayasa değişikliğine karşı dayanışma içinde olmalıyız. AOÇ ve Kaçak Saray mücadelenizi de göz önüne aldığımızda birbirimize çok ihtiyacımız var”  dedi.

Kutuplaştırmayan bir dil birliği oluşturmalıyız

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan,  Anayasa değişikliğine karşı,  hiç kimsenin öne çıkmadığı  bir referandum cephesine  ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, “Umutta, umutsuzlukta bulaşıcıdır. İnsanlar umut ve enerji verecek çalışmalar yürütmeliyiz. Simgesel argümanlar bularak, birlikteliğimizi ve insan olmaya dönük değerlerimizi hatırlatmalıyız. Toplumda bir akıl tutulması yaşanıyor. Aklı tutulan insanın yüreği açıktır. Geçmişteki birlikteliğimizi ve insanlığımızı hatırlatarak, yüreklere dokunmalıyız” diye konuştu.

Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreteri Namık Kemal Kaya ise,  "Anayasa değişikliğine karşı çalışmalar yürütmeliyiz. Başkent Dayanışması içinde bu kapsamda çalışmalar yürütüyoruz.  Anayasa değişikliğine Hayır diyen herkes aynı tarafta olmalı. Bunu insanlara yeni mücadele yöntemleri ve renkli eylemliliklerle anlatmalıyız. Sosyal medyayı kullanarak etki gücünü ve hızını artırabiliriz. İnsanları kutuplaştırmayan bir dil birliği oluşturmalıyız” önerisinde bulundu.

Son Güncelleme : 10.08.2020 - 21:53:24