29 Nisan 2016

Mimarlar, Şahin’i ziyaret etti

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Başkent’te yerel yönetimlerle işbirliği içinde çalışmalar yürütmek amacıyla başlattığı belediye ziyaretlerini sürdürüyor.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi 44. Dönem Yönetim Kurulu üyeleri bu çerçevede Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin’i makamında ziyaret etti.

Ziyarete, Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu üyeleri Namık Kemal Kaya ve Ayşen Gül Şimşek katıldı.

Her türlü işbirliğine açığız

Mimarlar, ziyarette mesleki denetim süreçlerini, sahte mimarlara ilişkin uyarılarda bulunurken, Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin, bu konuda her türlü işbirliğine açık olduğunu belirterek, bu durumun nasıl tespit edilebileceğini sordu.

Mimarlar Odası Ankara Şubesinin  çocuk ve mimarlık çalışmalarından bahsederken,  mimarlar kent  ve mimarlık kültürünün  çocuk yaşta paylaşılacağına  dikkat çektiler. Bu konuda  yerel yönetimlerle ortak çalışmalar yapmak istediklerini belirten mimarların önerisini kabul eden Şahin, en kısa zamanda bir projeyle Mimarlar Odası Ankara Şubesi’ne bir iadei ziyaret gerçekleştireceğini de sözlerine ekledi.

Yüksek katlı yapılara izin vermiyoruz

Mimarlar, bundan birkaç yıl önce Kent Düşleri kapsamında TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve TMMOB İnşaat Mühendisleri odası tarafından açılan Hasanoğlan Köy Enstitüsü ve Yüksek Köy Enstitüsü Yerleşkesi Değerlendirme Projesi Ulusal Öğrenci Fikir Yarışması çerçevesinde başlayan çalışmaların çok olumlu olduğunu belirtirken, işbirliğinin devamlılığını istedi.  Elmadağ belediyesi sınırları içerisinde olan  Hasanoğlan  Yüksek Köy Enstitüsü binalarının restorasyon sürecinin Mimarlar Odası işbirliği ile başladığını hatırlatarak , bu süreçte her türlü  bilimsel desteği vereceklerini kaydetti.

Belediye Başkanı Şahin de,  Hasanoğlan Köy Enstitüsü Restorasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Şahin, “Hasanoğlan Güzel Sanatlar Binası Restorasyon, Rölöve ve Restitüsyon çalışmalarını başlattık. Çalışmalar sırasında çaprazlama bir kesit oluştu. Hemen ODTÜ ve İTÜ’den bu konuda rapor istedik ve çalışmaları durdurduk. Rapor sonuçlarına göre devam edeceğiz” diye konuştu.

Kentte TOKİ ve müteahhitlerin çok yüksek katlı yapılar inşa etmesine karşı olduğunu da dile getiren Şahin, Elmadağ’da 7 katın üstüne izin vermediğini kaydetti.

Okunma Sayisi : 1970
Son Güncelleme : 10.08.2020 - 21:53:24