17 Nisan 2013

Mimarlar ‘Ankara Denizi’nde

Mimarlar, Çayırhan, Ankara denizinde tekne turu yaptı.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Kültür MBÇK, mimarlık kültürünün paylaşılması kapsamında Teknik ve Kültürel Geziler düzenliyor. Yurt içi ve Yurt dışına düzenlediği gezilere şehiriçini de ekleyerekson geziyi Ankara Nallıhan’a gerçekleştirdi. Mimarlar Nallıhan’dan önce ilk durağı ise Çayırhan oldu. Çayırhan Belediyesi 2010 yılından beri göle bir tekne koydurarak turizmi canlandırmayı hedeflemiş, ve iki yıldır “Ankara’nın denizi Çayırhan” sloganıyla tanıtım yapıyor ve tekne turları düzenliyor. Çayırhan gölünde bir tekne gezisi yapan mimarlar, “Ankara denizi Çayırhan”’da  göl kenarında kahvaltı yaptı. Kuş cenneti’nde kısa bir mola veren mimarlar, kuşları fotoğrafladı. Çayırhan’dan Akdere köyü’ne geçerken, Dokuz Dolambaç ismiyle anılan mevkiden Nallıhan kuş bakışı seyredildi. Yunus Emre’nin hocası Taptuk Emre Türbesi Ziyaret edildi.

Nallıhan gezisinde özellikle tarihi binaları gezmeyi tercih ettiği görülen mimarlar, şimdi Kültür Merkezi olarak geçen, Eski Halkevi Binası ve  Tarihi Belediye Binası’nı gezdi. Osmanlı padişahı olan I.Ahmet’in sadrazamı Nasuh Paşa’nın yaptırdığı Kocahan’ı gezen mimarlar, Kocahan’ın bakımsız olduğunu dile getirdi. Kocahan, dükkânların olduğu küçük bir çarşıya çevrilmişken, dükkânların çoğu zararla kapanmış ve Kocahan boşalmak üzere görünüyor.  Nasuh paşa camii mimarların durak yerlerindendi. Gezide aniden bastıran yağmur da mimarların  keyfini kaçırmadı ve yağmur altında adımlanan Nallıhan sokaklarının ardından mimarlar Ankara dönüş yoluna çıktı.

Son Güncelleme : 19.09.2019 - 15:44:49