KONYA- ÇATALHÖYÜK GEZİSİ
19 Mayıs 2012 Cumartesi

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Kültür MBÇK çalışmaları kapsamında Konya – Çatalhöyük günübirlik gezisi 19 Mayıs 2012 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

Çatalhöyük kazı alanında çalışan Arkeolog Onur Yüksel rehberliğinde gerçekleşen gezide ilk olarak ziyaretçi merkezi gezilerek dönem ve kazı alanı hakkında genel bilgilendirme yapılmış, akabinde Neolotik dönemin özelliklerini taşıyan ve birebir inşa edilen deneysel Çatalhöyük evi gezilmiştir. Daha sonrasında grubumuzla birlikte kazı alanına geçilmiş ve ilk olarak Doğu Höyük, sonrasında ise daha kapsamlı ve kazıların 1991 senesinde ilk olarak başlatıldığı Güney korunağına geçilmiştir. Rehberimiz Arkeolog Onur Yüksel tarafından yapılan bilgilendirmeler ve üyelerimizin fotoğraf çekimlerinin ardından Konya’ya hareket edilerek, burada öğle yemeği yenilmiştir.

Öğle yemeğinin ardından Konya Arkeoloji Müzesi gezilmiş, Konya ve çevresinden çıkan arkeolojik eserler grubumuz tarafından büyük ilgi görmüştür.

Daha sonrasında programdaki serbest zamanı değerlendirmek üzere gidilen Alaattin Tepesinde üyelerimiz ve katılımcılar, Konya’nın tarihi dokusunda kısa bir gezinti yaparak, fotoğraf çekmişler ve sonrasında saat 18.30 itibariyle Ankara’ya dönüş için tekrar buluşmuşlardır.

Rehberimiz Arkeolog Onur Yüksel’in samimi ve dolu dolu anlatımlarıyla renk kattığı gezi sonrasında üyelerimiz ve katılımcılar, bu tür gezilerin tekrarlarını ve genişleyerek devam etmesini dileyerek, odamıza teşekkürlerini belirterek ayrılmışlardır.

Son Güncelleme : 17.07.2019 - 15:58:21