8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde Birlikteydik

Kadına yönelik şiddetin evrensel olduğu, sadece  kültürel ve ideolojik bir sorun olmadığı,  kültürel ve ideolojik sorun olsaydı dünyanın her bir tarafından kadınları birleştiren ortak bir sorun haline gelmeyeceği, kadınların var olan sistemin sadece mağdurları olmanın yanında aslında başka bir cinsiyetçi olmayan yeni bir toplumun kurucu özneleri olacakları üzerine genel bir bilgilendirme ile ilk sözü alan Dünya Kadın Yürüyüşü Komite Üyesi Yıldız Temurtürkan, başka hareketlerle, ilerici gruplarla mimarlar mühendisler, sendikalarla birlikte ittifak oluşturarak yeni bir toplum perspektifinin oluşturmak için işbirliği içinde olmamız gerektiğini,bu  hareketi yaparken de kadın sorununun duyarlı hale getirip dönüştürülmesi, bunu da dünya sosyal forumları, başka bir dünya mümkün gibi mualif yapıların içinde bulunarak elde edilebileceğini dile getirerek bizlere kadın hakları ile ilgili kısa ve öz bilgi verdi.

Türkiye ortamında hem mimar hem kadın olmak üzere özel sektörde ücretli çalışan üyemiz Çiğdem Oda, kamu kurumunda ücretli çalışan üyemiz Belma Akalp Tekin, büro sahibi serbest çalışan üyelerimiz Ayşegül Ertunç, Yüksel Er Beşbaş ve Seçkin Sezer Baydar’ın bir araya geldiği, çalışma hayatlarında kadın olarak karşılaştıkları sorunların, mücadelelerinin paylaşıldığı informal sohbet ortamı dinleyici olarak katılan konuklarımızın da paylaşımları ile devam etti.

Son Güncelleme : 29.03.2020 - 20:18:04