08 Mart 2021

CUMHURİYETİN AYDINLIĞI, MÜCADELENİN KARARLILIĞI İLE 8 MART’TA VE DAİMA MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ

Dünyanın her yanında, 21. yüzyılın 21. yılında otoriter yönetimlere, kadın cinayetlerine, şiddete karşı direnişin ortasında büyüyen bir kadın hareketi ile karşılıyoruz 8 Martı. Bu coğrafyada kadın olmak isyana durmaktır. Cumhuriyet değerlerini savunmak, toprakla buluşan her soğuk bedende barış için, kardeşlik için insanlık için isyan olmaktır.

Kadınlar, Atatürk Orman Çiftliği’nde, Saraçoğlu Mahallesi’nde, Munzur’da, Gezi’de,Kaz Dağları’nda, Cerattepe’de, Sur’da,  Soma’da memleketin her karış toprağında yaşanan drama, yaşam alanlarımızı yok etmeye yeltenenlere karşı en önde karanlığı parçalayan ses oldular.

Arjantin’de, Meksika’da, Fransa’da, İran’da, Şili’de, Türkiye’de, Polonya’da, Macaristan’da, Slovakya’da, Sudan’da yani dünyanın her yerinde, pusulasını şaşırmış olanlara karşı, kadınlar mücadelenin kutup yıldızı oldular.

Bir devrim yaparak yönetiminde  %72 kadın temsiliyeti ile hakikati, yaparak gösteren Mimarlar Odası Ankara Şubesi üyelerini, İstanbul Sözleşmesine sahip çıkanları,  her alanda “ortak yollarımız olmasa da ortak geleceğimiz olabilir” umudu ile mücadele içerisinde olan kadın yol arkadaşlarımı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde yürek dolusu direnişle selamlıyorum. Cumhuriyetin aydınlığı, mücadelenin kararlılığı ile 8 Martta ve daima mücadeleye devam edeceğiz.

Tezcan Karakuş Candan

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı

Adres : Konur Sokak 4/3 06420 Yenişehir / Ankara • E-posta : info@mimarlarodasiankara.org
Son Güncelleme : 21.10.2021 - 16:28:04