12 Aralık 2014

“AYM açıklasın Mimarlar AOÇ’de  yetkisiz ise kim yetkili ”

Atatürk Orman Çiftliği'nin talanı ve Kaçak Sarayda  5.idare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma  kararlarına rağmen inşaatının devam etmesi  süreci Anayasa Mahkemesi’ne taşınmıştı. Anayasa Mahkemesi  bölümler baş raportörlüğü başvuruya  kabul etmedi. Esastan red etti. Anayasa Mahkemesi gerekçe olarak “kişi bakımından yetkisizlik” dedi.

Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulunan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan "Hukuk ihlali ortada karar siyasi, bu hukuksuzluğa en üst mahkemede  ortak oldu. Artık tuz kokmuştur AİHM'e gidiyoruz" dedi. Yetkisizlik hakkında açıklama yapan Candan: “ Kişi bakımından yetkisiz bulunmamız doğru değil, Aldığımız bilimsel eğitim ile doğrudan meslek alanımızı ilgilendiren bir konuda bir mimar olarak, Anayasa’nın 135. Maddesine göre kurulmuş mesleğini halkın yararına icra etmekle yükümlü bir örgütün Başkanı olarak ben yetkisizsem kim yetkili, Maliye Bakanı mı? Başbakan mı? Yetkili. Anayasa Mahkemesi Anayasa’nın bize verdiği yetkiyi siyasi bir tavırla reddetmiştir. Kararı siyasi buluyoruz. Artık tuz kokmuştur, AİHM’e gidiyoruz. En üst mahkeme de bunu yaparsa Türkiye’de hukuk yolu tıkanmıştır. ” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme : 21.10.2019 - 18:49:57