12 Aralık 2014

“Saraçoğlu yarışmasında sözümüzün arkasındayız”

Saraçoğlu Mahallesi’nde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ankara Ticaret Odası ve Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin ortaklaşa yürüttüğü çalışmanın yarışma sürecinde Mimarlar Odası Ankara Şubesi "kamuoyu  önünde verdiğimiz sözün arkasındayız" dedi

Saraçoğlu Mahallesi’nin Türkiye’de ilk kez halk katılımıyla yarışma yoluyla kente kazandırılması anlaşması üç kurum arasında yapıldı. Saraçoğlu'nda Projelerin yarışma ile elde edilmesi karara bağlandı. Akademisyenler, mimarlar ve şehir plancılardan oluşan jüri üyeleri belirlendi fakat yarışma ilan edilmedi. Başkente yakışır bir proje olacak Saraçoğlu Mahallesi projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yarışmayı henüz açmadı. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “ Saraçoğlu’nda  katılımcı bir modelle yarışma açılması ile elimizi taşın altına koyduk biz sözümüzün arkasındayız” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ankara Ticaret Odası ve Mimarlar Odası Ankara Şubesi yöneticileri basın toplantısı düzenleyerek yarışmanın ilan edileceğini duyurmuştu. 17 Kasım’da yarışmanın ilan edilmesi gerekiyordu. Candan süreci Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yavaşlattığını söyleyerek ; “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yarışma jüri üyelerinin belirlenmiş olmasına rağmen yarışmayı ilan edecek bir süreci yavaşlattı. Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak bizler sözümüzün arkasındayız. Saraçoğlu Mahallesi’nin yıkılmasına karşı yapıcı ve katılımcı bir süreçle kamusal kullanımı için elimizi taşın altına koyduk. Ankara’ya yakışır şekilde kente kazandırılması, katılımcı süreçte örnek teşkil edecek şekilde kamusal alan olmasını anlamlı buluyoruz. Tüm yarışma hazırlıkları tamamlanmışken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yarışmayı ilan etmek için neyi bekliyor.” Şeklinde konuştu.

Candan, “Saraçoğlu Ankara’nın en değerli yerlerinden biridir, kamu yararına Güvenpark aksıyla birlikte kentin çekim merkezi olma potansiyeline sahiptir. Kente kazandırılmalıdır. Başkentliler Saraçoğlu’nun terk edilmiş, halini değil, sosyal hayatın içinde kentin incisi olacak halini hak ediyor”

Okunma Sayisi : 12065
Son Güncelleme : 17.07.2019 - 11:10:06