24 Kasım 2014

Vadi halkı: “ Vadi satılamaz”

Dikmen Vadisi halkı, Gökçek’in vadiyi satma projesine karşı basın toplantısı gerçekleştirerek, “Vadi satılamaz” dedi.  Meslek Odaları Vadi halkı ile dayanışmaya çağırarak basın toplantısına katıldı.

Dikmen Vadisi  Gökçek’in Vadiyi satışa çıkarmasına karşı bir araya geldi. Vadi halkına meslek odalarından destek  verdi. Barınma Hakkı Bürosunda biraraya gelen vadi halkına destek için, Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Başkanı Tezcan Karakuş Candan’ın katıldığı basın toplantısında direniş devam edecek mesajı verildi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Dikmen Vadisi’ni savaş alanına çevrimek istiyorlar dedi. Candan, “ Melih Gökçek Vadi’de ki sorunu toplumsal bir uzlaşmayla çözmek yerine Vadi halkına sormadan, Dikmen Vadisini ağacıyla, toprağıyla, anılarıyla,insanıyla satışa çıkarıyorlar, bu insan haklarına aykırıdır.  Topyekun satış uluslararası alanda da Türkiye’deki teamüllere göre de mümkün değil. Dikmen Vadisi Gökçek’in türlü girişimleriyle savaş vadisine dönüştürüldü. Vadi halkına hizmet görtümeyen, sorun üreten gökçek şimdi de sorunu satışa çıkarıyor”dedi. Candan ayrıca, Vadi’nin temizliği, bakımı ve onarımının gerçekleştirilerek Vadi’yi yaşanabilir bir alana çevirmenin zorunluluğunu anlattı. Atatürk Orman Çiftliği’nde Kaçak saray’a yapılan yatırımın binde biri Dikmen Vadisi nefes ve rüzgar koridoru olması için harcansaydı. Ankaralı nefes alırdı.” Dedi. Candan,  Sadece Dikmen Vadi halkı değil, tüm Ankara’yı ilgilendiren Dikmen Vadi’sine Ankaralıların sahip çıkmalarını söyledi.

Candan ayrıca Başkent dayanışması’nın dikmen Vadisi’ne sahip çıkmak amacıyla Vadide yürüyüş rotaları hazırladığını ifade etti.

Yapılan toplantıda Barınma Hakkı Bürosu temsilcisi Tarık Çalışkan söz alarak “Vadi kazanmak zorunda. Bu ülke bizim. Bu Vadi bizim ve burayı hep birlikte korumalıyız. 27 Kasım’da yapılacak ihaleye izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme : 18.10.2019 - 10:16:55