11 Kasım 2014

PAPA’ya AOÇ mektubu

Mimarlar Odası Ankara Şube yöneticileri Papa’ya mektup yazdı.

Mimarlar  28 Kasım’da Kaçak sarayın ilk konuğu olacak Papa Francis'e mektup yazarak, Atatürk Orman Çiftliği’ndeki Kaçak Saray'ın hukuksuzluğuna ilişkin rapor gönderdi. Binada yapılacak davete katılmamalarını evrensel hukuk ilkelerine göre , yasadışı olan yapıyı meşrulaştırmamalarını istedi.  Atatürk Orman Çiftliği’nde yapılan Kaçak Saray’a ilişkin olarak Mimarlar Odası Ankara Şubesi açtığı davaların yürütmeyi durdurma kararlarını dayanak göstererek, Kaçak Saray’ın meşrulaştırılmaması için , tüm kurumlara devlet başkanlarına, elçiliklere Kaçak Saray’da davetlere katılmaması için mektup yazmaya ve dosya göndermeye devam edeceğini vurguladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan" Atatürk orman Çiftliği Mücadelesini Uluslararası boyuta taşıdık buna devam edeceğiz, olumlu tepkiler ve cevaplar geliyor, yabancı basın kuruluşlarının ilgisi ve bilgi edinme istemi devam ediyor. Bu işin takipçisiyiz, gelen her yabancı konuğa raporlarımızı ve mektuplarımızı ayrıca ileteceğiz" dedi.

Vatikan’dan randevu

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Vatikan Büyükelçiliği’nden randevu istedi. Vatikan’a görüşme talebi ileten Mimarlar Odası Ankara Şubesi yöneticilerinin  Vatikan’la Atatürk Orman Çiftliği’ndeki süreci konuşması ve Atatürk Orman Çiftliği’nin talanı ile yapılan Kaçak Saray’a Papa’nın davetli olması nedeniyle Kaçak Saray konusunu Vatikan’a taşıması bekleniyor.

Okunma Sayisi : 12021
Son Güncelleme : 18.10.2019 - 10:16:55