06 Kasım 2014

Ankara Adliyesine  taşınmaz  raporu

Mimarlar Odası’nın yargıya taşıdığı Ankara Adliyesi’nin yerinin değiştirilmesi bilirkişi onayından geçmedi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Büyükşehir Belediyesi’nin Ankara Adiye Sarayını taşımak istemesini yargıya taşımıştı. Dava devam ederken bilirkişiler Adliye saray’ının Yenimahalle’ye taşınmasını uygun görmedi. Adliye sarayı bilirkişi raporunu mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı bugün basınla paylaştı. Candan bilirkişi raporunun Mimarlar Odası Ankara Şubesi lehine geldiğini vurgulayarak şunları söyledi: “ Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin kararı ile Adliye Sarayı’nın Yenimahalle Varlık Mahallesi’ne şu an Ankara halinin bulunduğu alana  taşınmasına ilişkin açtığımız davada bilirkişi raporu elimize ulaştı. Yeni Adliye Sarayı’nın düşünüldüğü alan Atatürk Orman Çiftliği’nden kopan zamanla amacı dışında kullanılan alanlardan. Uzman bilirkişilerin raporu biz,i sevindirdi.  Bilirkişiler, Dünya ülkelerinden adliye fotoğrafları ile Adliye Saray’ının nasıl olması gerektiği konusunda ders niteliğinde bir rapor hazırlamış.“

Ankara Çayı sakıncalı bulundu

Candan, raporda Ankara Çayı’na yer verildiğine dikkat çekerek, “ Bilirkişiler raporda, Üstü örtülmüş Ankara Çay’ının Büyükşehir Belediyesi’nin yapmak istediği Yeni Ankara Adliye Sarayı sınırları içinde kalmasından rahatsızlıklarını açıkça dile getirmişler. Raporda Kamu yararı ve planlama ilkeleri açısından sakıncalı bulduklarını belirterek , yerin uygun olmadığını, Şimdi ki Adliye Saray’ının çevresinin genişlemeye daha uygun olduğu Şimdi ki Adliye saray’ının yerinin daha uygun olduğu görüşünü çeşitli nedenlerle destekleyerek belirtilmiş durumda. Bilirkişilerin sunduğu aynı kaygılarla açtığımız davanın  Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak bir an önce sonuçlanmasını bekliyoruz.” dedi.

Son Güncelleme : 18.10.2019 - 10:16:55