16 Ekim 2014

AOÇ’de resepsiyon kabul edilemez

AOÇ’de yapılacak 29 Ekim resepsiyonunu  mimarlar suç olarak niteledi.

Atatürk Orman Çiftliği’nde yapılacak 29 Ekim resepsiyonu davetiyelerinin ortaya çıkması, AOÇ için mücadele yürüten meslek örgütlerinin tepkisini çekti. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan : “ Suç duyurusunda bulunacağız” dedi. Candan şöyle devam etti: “ Halkın parası ile halkın mirasının üstüne Atatürk Orman Çiftliği’ne saray yaptırdılar. Yürütmeyi durdurma kararlarına rağmen AOÇ’de oturmak istemeleri, AOÇ’ye Cumhurbaşkanı’nın taşınmak istemesi “hukuku tanımayız, hukuk biziz ” demektir.  Türkiye Cumhuriyeti tarihinde kara bir leke olarak kalacak bu girişim için suç duyurusunda bulunacağız.  Toplumsal vicdan adına herkesi AOÇ’de yapılacak resepsiyona katılmayı reddetmeye çağırıyoruz. Resepsiyon davetiyesinde Atatürk’ün adı geçmiyor. Yapılan millete saygısızlıktır. Atatürk Orman Çiftliği’nde 29 Ekim cumhuriyet Bayramı’nda böyle bir saygısızlık kabul edilemez. Atatürk Orman Çiftliği’nin adını değiştirmeye yönelik girişimlerini yazışmalarda, Belediye kararlarında da  görebiliyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar Toplumsal hafıza da orası Atatürk Orman Çiftliği’dir. Modern Cumhuriyet’in örgütlendiği mekândır. Başından itibaren yaptıkları Atatürk Orman Çiftliği’ni yok etme girişimidir.“

Candan, herkesi hukuku tanımaya ve davetiyelerinde Atatürk ‘ün adının dahi geçmediği, Atatürk Orman Çiftliği’nde milletin parası ile yapılan Karasaray’da verilecek resepsiyona katılmamaya davet etti.

Son Güncelleme : 17.07.2019 - 15:58:21