14 Ekim 2014

Mimarlara Başkente Hizmet Ödülü

Ankara'nın başkent oluşunun 91.yılında, Ankara Kulübü tarafından Başkente hizmet eden  en iyi sivil toplum örgütü ödülü Mimarlar Odası Ankara Şubesi'ne verildi. Mimarlar Odası Ankara Şubesi Atatürk Orman Çiftliği başta olmak üzere, kent ve mimarlık mücadelesinde gösterdiği direniş, "Başkent Dayanışması"-Ben Ankara  örgütlenmesinde ki katkısı  ve yaratıcı eylemlerindeki Ankara'ya sahiplenmesi ile bu ödüle layık görüldü.  Ödül törenine Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, 2.Başkan Ali Atakan,Sekreter Üye Tuğba Arslan,Yönetim Kurulu üyeleri Namık Kemal Kaya,Muteber Osmanpaşaoğlu ,mimar, Leman Ardoğan ve Ayşenur Onat katıldılar.

"Ankara Direnişin Başkentidir"

Ödülü  aldıktan sonra konuşma yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan Ankara Direnişin Başkentidir, bizde bize bırakılan emanetleri korumak için direnmeye devam edeceğiz dedi.

Candan  şöyle devam etti, "Ankara'nın başkent oluşunun 91.yılında bu ödülü almak bizim için çok büyük  bir onurdur.Ankara kulübüne duyarlılığından kaynaklı teşekkür ediyoruz.Ankara Cumhuriyetin başkenti, doyduğumuz yer, çocuklarımızın doğumuna tanıklık ettiğimiz yer, sevdiklerimizi kaybettiğimiz, sevinçlerimizi yaşadığımız yer, Ankara sokaklarında kadınların, çocukların özgürce, eşitçe dolaşması  için yüreğimizin attığı Devrimin Başkenti,mimarlar Odası olarak, bize emanet edilenlerin farkındayız, sahipleniyoruz,direniyoruz.Atatürk Orman Çiftliği,Atatürk Kültür Merkezi  alanları,Cumhuriyetin ilk toplu konut alanı Saraçoğlu Mahallesi, ODTÜ, Eymir, İmrahor ve vadilerimiz,Gençlik Parkı, Güvenpark,kuğulupark ve parklarımız yani Ankara'da bizi özgürleştiren tüm mekanlarımız mücadele alanlarımızdır, mücadeleye devam ediyoruz, bu ödülü mücadeleye devam eden mimarlar adına alıyoruz"

Mimarlar Odası Ankara Şubesi , kentsel ölçekte  yürüttüğü  mücadelesinde, geçtiğimiz yıllarda yaratıcı eylemlilikleri nedeniyle, Halkevleri  tarafından da ödüle layık görülmüştü.
Okunma Sayisi : 11912
Son Güncelleme : 12.12.2019 - 09:25:17