29 Eylül 2014

Mimarlar kent içi yürüyüş rotaları belirliyor

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, mimarlık ve kent kültürünü toplumla buluşturmak için, kent içi yürüyüş rotaları belirliyor. Cumhuriyet’in erken döneminin mimari mirası, vadiler, kültürel miras, endüstri mirası, alanlarına yönelik hazırlanan yürüyüş rotaları ile  mimarlık kültürünün paylaşılması hedefleniyor. Mimarlar Odası Ankara Şubesi üyelerine, mimarlık öğrencilerine ve kentlilere açık olarak düzenlenecek  yürüyüş rotalarına  mimarlar rehberlik edecek. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan  "Kent Yürüyüşçüleri  ekibi ile, Başkent Ankara'nın kendi mirasını toplumla buluşturmayı hedefliyoruz" dedi.

Kızılay'da turist gören var mı?

Atatürk Bulvarı, Ulus Bölgesi, Endüstri Mirası ve Vadiler  için yürüyüş rotası oluşturduklarını ifade eden Candan, "herkesin yaşadığı yere dair bilgisinin olması oldukça önemli.Saraçoğlu Mahallesi Kızılay'ın ortasında bir nefes alanı ve Cumhuriyetin ilk toplu konutu, peyzaj açısından yapılar açısından,oldukça değerli. Kent yürüyüşçüleri olarak ilk rotamız, bakanlıklar Saraçoğlu mahallesinden Sıhhiye’ye kadar olan alan.Her yürüyüş rotasında, belirli noktalarda molalar verilecek, bu mola noktaları bazen bir lokanta bazen köfteci bazen pastane bazen çayhane olacak.Yurtdışındaki başkentlerde, değişik noktalarda turistler için hazırlanmış yürüyüş aksları var. Maalesef Ankara’da yok. Kızılay'da turist görenimiz var mı? Mimarlık ve kent kültürünü toplumla buluşturmayı hedeflediğimiz kent yürüyüşçülerine herkes katılabilir” dedi.

Kent yürüyüşçülerinin ilk rotası  mimarlık tarihçisi Doç. Dr. Elvan Ergut rehberliğinde Saraçoğlu ve Bakanlıklar bölgesinde gerçekleştirildi. Mimarlar bölgede bir de yürüyüş selfiesi çektirdi. Ulus bölgesi ve Kıbrıs Köyü Vadisi, Dikmen Vadisi, İmrahor Vadisi, Bademlidere yürüyüş rotaları ile sürdürülecek olan kent yürüyüşçüleri için mimarlar odasıyla kentlilerin iletişime geçmesi  yeterli olacak.
Son Güncelleme : 21.10.2019 - 18:49:57