Oda yöneticileri tehdit edildi

Karabük Revizyon imar planı davasını mahkeme yoluyla kazanan Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan basın yoluyla tehdit edildiklerini söyledi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Karabük Revizyon İmar planına dava açtı.  Karabük Revizyon İmar Planı’nın iptalinin ardından basın yoluyla açık tehdit aldıklarını söyleyen Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan “ Oda yöneticilerine saldırı yapılacağı iddialarıyla açık tehdit savruluyor”  dedi. Candan, tehditlerden Tuncay Özcan’ın sorumlu olduğunu söyleyerek  “ İptal edilen Revizyon İmar Planı’nın ardından, Taş yapı şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özcan  Revizyon imar planının iptalinden, ortada mahkeme kararı olmasına rağmen Mimarlar Odası’nı sorumlu tuttuğuna dair beyanatlar verdi.  Bununla da yetinmeyip reklam verdiği siteye açıkça tehdit içeren haber yaptırdığı görülmektedir. Baskılara karşı kamu yararını savunmaktan hiç vazgeçmedik. Bu tür tehditler bizi verdiğimiz kent mücadelesinden vazgeçiremez. Kent mücadelesi yürüten bir anayasal kuruluşuz, bundan sonra da mücadeleye devam edeceğiz. Birilerinin rant kovanına sokulan çomaktan rahatsız olduğu aşikar. Bilimsellikten uzak her plana dava açmaya devam edeceğiz, Tuncay Özcan’ın bahsettiği Karabük Revizyon İmar Planı bir hukuk kararıyla iptal edilmiştir, hukuka saygılı olmadığı ortadadır. Her temsilciliğimiz baskılar karşısında yılmadan, kent mücadelesini sürdürmektedir” dedi.

Candan, tehdit dilini kullanan internet sitesi hakkında yasal işlem başlatacaklarını belirterek, “ Sitelerinde Taşyapı’nın bolca reklamı olan Taşyapı Holding Başkanı Tuncay Özcan’ın haberi yaptırdığı açıktır. Haber sitesi Mimarlar Odası Karabük Temsilcilik Başkanı ve Sekreteri’nin ismini anarak suçlayıcı ithamlarda bulunmakta. Daha da ileri giderek, Mimarlar Odası Yöneticilerine karşı, Karabük Halkı tarafından saldırı olabileceği iddiasını haberde ortaya atmaktadır. Bu yapılan halkı kışkırtmaktır, alenen suç işlemektedir. Tuncay Özcan’ın ifadeleri talihsizce olmakla birlikte, “ fakir fukaranın ev almasına Mimarlar Odası’nın engel olduğunu” ifade etmektedir. Aynı haber bahsettiğimiz internet sitesinde haber dilinin tarafsızlığından  oldukça uzak bir şekilde yorumla harmanlanarak,  “Daire sahibi olma umudu sönen bu kişiler arasından, Mimarlar Odası yöneticilerine karşı bir saldırı yapmaları an meselesi olarak ifade ediliyor.” İfadeleriyle açık tehdit oluşturmaktadır. Halkı kin, nefrete  ve açıkça saldırıya itecek nitelikte yapılan haber, belli ki sipariş üzerine Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özcan tarafından yaptırılmıştır. Haberde edilgen yüklem yapısı kullanılarak, Karabük halkının Mimarlar Odası yöneticilerine karşı  yapacağı saldırının kim tarafından iddia edildiği gizlenmiştir. “ Karabük’ün kaderi ile oynuyorlar” başlıklı haber hukuku görmezden gelen taraflı diliyle sadece başlıktan da anlaşıldığı üzere basın yoluyla Mimarlar Odası’nın hedef  tahtası  yapılmak istendiği açıktır. Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özcan ve Taşyapı’nın  bolca reklam verdiğihttp://www.karabuknethaber.com internet sitesi açıkça Mimarlar Odası yöneticilerini hedef göstermektedir“ şeklinde konuştu.

Basın konseyine başvuru

Candan,  “Gazetecilik meslek etiğinde yer aldığı gibi ‘Reklam verenlere veya özel çıkarlara iltimas geçilmemeli ve onların haberleri etkilemesine izin verilmemesi gerektiğini ve  gazetecinin resmi-özel kişi ve kuruluşların sözcüsü ve elemanı; gibi davranamayacağını’ hatırlatır. Bu gerçekdışı ithamlarla dolu, tek taraflı haber olmaktan uzak metni yayınlayanları kınadığımızı http://www.karabuknethaber.com adlı sitede “Karabükün-kaderi-ile-oynuyorlar” başlıklı  yazı hakkında Basın Konseyi yüksek Kurulu’na ve Medya Etik Konseyi’ne gerekli dilekçelerimizi ilettiğimizi açıkça ifade etmek isteriz” dedi

TMMOB MİMARLAR ODASI ANKARA ŞUBE BASIN BİRİMİ

Son Güncelleme : 22.10.2019 - 09:26:48