11 Eylül 2014

Ankara suyu bilmecesi

Ankara suyu kirli temiz tartışmaları alevleniyor.  Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan “temiz su kentli hakkıdır” dedi. Tüm laboratuar sonuçları açıklanmalı diyen Candan, “su ile ilgili tüm raporlar açıklanmalı, her bölgeden alınan tüm numunelerin laboratuar sonuçları tek tek açıklanmalı. Ankara’nın suyunu bilmeceye dönüştüremezler sonuçları halkla paylaşmak durumundalar, Halk Sağlığı Kurumu, halkın sağlığı ile oynayamaz, “su içilebilir” açıklamasıyla geçiştiremez.  Avrupa Kentli Hakları Bildirgesi’ne göre kentliler su ve toprak kirliliği olmayan, doğası ve doğal kaynakları korunan bir çevre; sağlıklı bir çevrede yaşama hakkına sahip. Su kirliliğine karşı önlem alınmalı, meskûn alanlar su kirliliğinden korunmalıdır. Büyükşehir Belediyesi’nin de sorumluluğundadır. “ şeklinde konuştu.

“Ankara suyu kokuyor”

Candan üyelerinden şikâyet aldıklarını belirterek “Ankara suyu kokuyor. Evimizde çeşmemizden akan su kokuyor.  Üyelerimizden, meslektaşlarımızdan suyun kötü kokusu üzerine sık sık şikayet alıyoruz. Numune aldık, baktık diyen Halk Sağlığı Kurumu laboratuar raporlarını bir an önce açıklamalı. Madem su temiz bu gizlilik niye? Sudaki sülfat oranlarını açıklamalılar“ ifadelerini kullandı.

Candan ayrıca Başkent Dayanışması’nın Ankara suyu üzerine eylemlilik hazırlığında olduğunu söyledi. Başkent Dayanışması Bileşenleri 15 Eylül’de Ankara suyundaki kirliliğe dikkat çekmek amacıyla Güvenpark’ta saat: 12.30’da eylem yapacak.
Son Güncelleme : 17.07.2019 - 15:58:21