11 Eylül 2014

Ballıkuyumcu’ya ballı plan davalık

Etimesgut Ballıkuyumcu Mahallesi’ndeki Kentsel Dönüşüm alanı nazım ve uygulama imar planını Mimarlar Odası Ankara Şubesi yargıya taşıdı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Belediye Meclisi’nin Etimesgut İlçesi Ballıkuyumcu Kentsel Dönüşüm Gelişim Proje Alanı  1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı kararının, yürütmesinin durdurulması talebiyle Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından dava açıldı. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan plana dava açtıklarını söyledi. Candan “Şu anda boş olarak Etimesgut ilçesi sınırlarında bulunan alan, "Seyrek Yoğunluklu Kentsel Gelişme Alanı” olarak ayrılmış bir alanken  planlarla yoğun yapılaşma getiriliyor. Hmax serbest verilmiş durumda, Belediye Meclisi’nin Kentsel dönüşüm proje kararında  3250 adet konut, ticaret alanından bahsediliyor. Bu şekilde alanda yoğunluk ve nüfus artışı söz konusu olacak.  185 hektarlık planlama alanı üst ölçekli plana aykırı olarak yüksek yoğunluklu konut alanı şeklinde planlanmış durumda. Ballıkuyumcu’ya ballı bir plan yapılmış durumda. Bu yoğunluğun getirildiği alan şu anda bomboş, büyük bir bölümü özel mülkiyete ait.  Alanda onaylanan Ballıkuyumcu Kentsel Dönüşüm Gelişim Proje Alanı  1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı kararı, planlama esaslarına ve şehircilik ilkelerine aykırı durumda olduğu için konuyu yargıya taşıdık, davayı açtık. ” ifadelerini kullandı.

“Plan hukuken yok hükmünde”

Etimesgut Ballıkuyumcu Mahallesi’nde ilan edilmiş bir kentsel dönüşüm kararının olmadığını kaydeden Candan, “Kentsel dönüşüm kararı Danıştay tarafından iptal edildi. Alanda Kentsel dönüşüm ilanı yok. Ballıkuyumcu’da kentsel dönüşüm ilan edilmiş gibi plan yapılıyor. Belediye meclisi de kararı onaylıyor. Plan hukuken yok hükmünde. Bu alanda Belediye uygulama imar planı yapamaz.  Konu yargıda, hızlıca yürütmeyi durdurma kararı bekliyoruz.” Şeklinde konuştu.

Son Güncelleme : 18.10.2019 - 10:16:55