02 Temmuz 2014

ODTÜ davasında belediye görüşü istendi

Ankara ODTÜ’deki ağaçların sökülerek içinden yol geçirilmesini protesto eden öğrencilere açılan davanın bugün ilk duruşması görüldü. Öğrencilerin yargılandığı davada, mahkeme tarafından  Belediye’ye kar zarar sorusu yöneltildi.

İlk duruşması görülen davada öğrencilerin ifadeleri alındı. Mahkeme Büyükşehir Belediyesi’ne zararını sordu. Mahkeme Bayram günü ağaçları katlederek hukuksuzca  yol açan Büyükşehir Belediyesi’ne ODTÜ’de yapılan eylem nedeniyle yol yapımı aksadı mı , kamu zararı  var mı sorularının cevabı için  görüş istedi. Davayı  Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan,  Yönetim Kurulu Üyeleri, Ali Atakan ,Muteber Osmanpaşaoğlu'da izledi. Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu üyesi Gökhan Yıldırım, mimarlık öğrencisi Alp Atamanalp'ında aralarında olduğu dava ile ilgili  Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan dava ironik bir hal aldı dedi. Candan  “Bir bayram günü ODTÜ arazisine  girerek binlerce ağacı katleden Büyükşehir Belediyesi yargılanmıyor, kentine doğasına , ağacına sahip çıkanlar yargılanıyor. O süreçte  Ankara Büyükşehir Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulunduk. Melih Gökçek, ODTÜ’ye giden otobüsleri dahi kaldırarak öğrencilerin ulaşım hakkını engellemiştir. Büyükşehir Belediyesi’nin açıklamasına göre  hukuk yürüyecekse  bu ülkede işimiz iş? Konunun özü, yasadışı şekilde ODTÜ arazisine girerek ağaç kesenlere karşı demokratik protesto hakkını kullanan öğrencilerin engellenmesidir. ” Şeklinde tepkisini ifade etti.

Mahkeme 16 Ekim tarihine ertelendi.

Son Güncelleme : 17.07.2019 - 15:58:21