Üye Bilgileri.

size uygun bölümden devam ediniz.

sitemizdeki online işlemlerden yararlanabilmek için kayıt olup parolanızla giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha önce insan kaynakları için bir parola aldıysanız o parolayı kullanabilirsiniz.

Henüz üye değilmisiniz? Yeni kayıt!

Detaylı Arama.

size uygun bölümden devam ediniz.

site içerisindeki tüm içerikte arama yapılmaktadır. birden fazla kelime aratabilirsiniz.


25 50 75 100

Yayınlanma Tarihine Göre
Eklenme Tarihine Göre
Başlığa Göre
Okunma Sayısına Göre

Başlıkta Açıklamada İçerikte

Aynen girildiği gibi
Kelimelerin hepsi
Kelimelerden herhangi biri
ODA ÇALIŞMALAR KENT GÜNDEMI MESLEKI UYGULAMA YAYIN ÜYELER EĞITIMLER
Enerji Kimlik Belgesi Uzmanlığı Eğitimi
Enerji Kimlik Belgesi Uzmanlığı Eğitimi
Metraj-Keşif ve İhale Dosyası Hazırlama Eğitimi
“Mimari Akustik Rapor ve Projesi Neden Gereklidir?” Semineri
D-1 TEMEL BİNA AKUSTİĞİ EĞİTİMİ
Afet Bilinci ve Temel İlk Yardım Eğitimi
D-1 TEMEL BİNA AKUSTİĞİ EĞİTİMİ
5-8 ARALIK 2019 BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİMİ
Enerji Kimlik Belgesi Uzmanlığı Eğitimi
D-1 TEMEL BİNA AKUSTİĞİ EĞİTİMİ KAYITLARIMIZ BAŞLADI
Enerji Kimlik Belgesi Uzmanlığı Eğitimi
Enerji Kimlik Belgesi Eğitimleri (EKB) Çevrim İçi Eğitimleri Başlıyor
“Çalışma Yaşamında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” Eğitimi
Bilirkişilik Eğitimi
Ücretli Çalışan ve İşsiz Mimarlar için Sertifikalı Ücretsiz Eğitimler
Keşif, Metraj ve İhale Dosyası Hazırlama Eğitimi IV
Keşif, Metraj ve İhale Dosyası Hazırlama Eğitimi III
Keşif, Metraj ve İhale Dosyası Hazırlama Eğitimi II
Keşif-Metraj İhale Dosyası Hazırlama Teknikleri Eğitimi
Bilirkişilik Temel Eğitimi 2017
Bilirkişilik Temel Eğitimi 2017
2018 Yılı Ankara Şubesi Oda Bilirkişileri Listesi
Enerji Kimlik Belgesi Uzmanlığı Temel Eğitimi
"Enerji Kimlik Belgesi Uzmanlığı" Eğitimi
Bilirkişilik Temel Eğitimi
Keşif Metraj Eğitimi
EKB Uzmanı Üyelerimize Önemli Duyuru
Bilirkişiliğe Kabul Şartları
“BEP-TR 2 Oryantasyon” Eğitimi
“BEP-TR 2 Oryantasyon” Eğitimi
Üniversite Oda’ya Geliyor, Kent Akademisi Dersleri Başlıyor
Hukuk Davaları 2016 Yılı Bilirkişilik Listeleri Başvuruları
2016 Yılı Kamulaştırma Bilirkişi Listeleri
Ceza Davaları 2016 Yılı Bilirkişilik Listeleri Başvuruları
Bilirkişilik Başvuruları / Hukuk
Bilirkişilik Başvuruları / Ceza
Kamulaştırma Bilirkişiliği 2017 Listesi Başvuruları Başladı
Bilirkişilik Temel Eğitimi
ONLINE İŞL.
12 Haziran 2014

“Gazi Üniversitesi’nden Mimar Kemalettin'e Saygısızlık”

Gazi Üniversitesi’nde bulunan Mimar Kemalettin müzesi kapatıldı. Müzede bulunan kişisel eşyaları  ailesine teslim edilecek.

Gazi Üniversitesi,  mimarlık kültürüne çok sayıda yapıt bırakan, Mimar Kemalettin’e ait olan eşyaların bulunduğu müzeyi kaldırdı. Mimar Kemalettin imzasını taşıyan Gazi Üniversitesi Rektörlük binası olarak kullanılan yapıda  Mimar Kemalettin Müzesi  Gazi Üniversitesi’nin kuruluşunun 85. Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 12 Mayıs 2011 tarihinde binanın bodrum katında bir törenle açıldı. Prof.Dr. Alev Çakmakoğlu KURU’nun koordinatörlüğünde Mimarlar Odası’nın desteğiyle açılan müzeye  Mimar Kemalettin'in gelini  Güngör Mimaroğlu'da sinevizyonla katılmıştı. Gazi Üniversitesi Rektörlüğü Mimar Kemalettin müzesini önce Mimar Kemalettin köşesine çevirdi, sonrasında da Mimar Kemalettin'in kendi yaptığı  şu anda Gazi Üniversitesi Rektörlük binası olarak kullanılan Gazi ilk ve Orta Muallim Mektebi  binasında özel eşyalarının da sergilendiği müzeyi kapattı.  

"Müzenin Kapatılması Çok Büyük Ayıptır"

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı  Tezcan Karakuş Candan, Gazi Üniversitesine tepkili. Eserleri teslim almak için Türkiye'ye gelen Mimar Kemalettin'in gelini Güngör Mimaroğlu ile görüşen Candan, Gazi Üniversitesi Mimar Kemalettin'e, anısına ve mimarlık ortamına, Türkiye tarihine  çok büyük saygısızlık yapmıştır dedi. Candan "Mimar Kemalettin  I.Ulusal mimarlık akımının önemli temsilcilerindendir.Kendi yaptığı binada özel eşyaları, mimari  projeleri maketleri bulunan müzenin kapatılması Türkiye açısından çok büyük hatadır.Mimar Kemalettin'e ait tüm özel eşyalar aynı zamanda çok değerli eserlerdir ve hepimize  bırakılmıştır. Mimar Kemalettin müzesinin yeri , onun eseri olan  Gazi Üniversitesi binasıdır. Bu bina Atatürk'ün Çiftliğinden hibe edilen arazi üzerine yapılmıştır. Mimar Kemalettin 57 yıllık yaşamına  yüzlere varan eser sığdırmıştır. Osmanlı dönemine ait  çok sayıda  yapıyı  ilk kez bilimsel bir yaklaşımla restore ederek  ülkemizdeki restorasyon çalışmalarına katkı sağlamıştır. Osmanlıdan Cumhuriyete uzanan mimarlık serüveni ile Mimar Kemalettin  ve ona ait eserlerin sergilendiği müzenin kapatılması  çok büyük ayıptır. Bu hatanın ortadan kaldırılması için Kültür Bakanlığı'nı Gazi Üniversitesini göreve davet ediyoruz. Mimar Kemalettin'in gelini Güngör Mimaroğlu  eserleri ve GAzi Üniversitesi rektörlüğü tarafından yazılan mektubu almak için 13 Haziran'da Ankara'da olacak.Umut ederiz Güngör Mimaroğlu Ankara'ya gelmeden bu sorun çözülür. Müzenin yeri Mimar Kemalettin'in eseri olan Gazi Üniversitesi binasıdır" dedi.

Gazi Üniversitesi bunu hep yapıyor diyen Candan, " Mimar Kemallettin binası olan Gazi Üniversitesi Rektörlük Binasında bulunan Mimar Kemalettin salonunu da restorasyon adı altında, mahvedildiğini ifade eden  Candan  "kilitli kapılar arkasında restorasyon yapıldı. Ahşap kapılar yerine beyaz panel kapılar takıldı.Restorasyon kuralları dikkate alınmadı, ilave edilen süslemelerle orijinal halinden uzaklaştı, yapının sade ve yalın hali, abartılı hale getirildi.Bu sürecin sorumluları çok büyük saygısızlık yapmışlardır. Buna izin veren koruma kurulu üyeleri ve üniversite  yönetimi bizzat sorumludur.  Üniversiteler bilim yuvalarıdır,  hepimize ait olan eserleri koruyamayacaklarsa  topluma örnek olmayacaklarsa üniversite olmaları  tartışılır" dedi.

NOT: Mimar Kemallettin Bey 1870 yılında İstanbul'da orta sınıf bir Osmanlı ailesinin tek çocuğu olarak doğdu.İlköğretimine İbrahim Ağa  İbtidai Mektebinde başladı ,Ortaöğretimine 1881 yılında Girit'te devam etti. Yüksek eğitimini  1887-1891 yılları arasında Henedese-i Mülkiye'de tamamladı.Sanata yakınlığı ile resim ve mimarlık derslerine özen gösterdi. 1891 yılında okulu bitirince Prof Jachmund'un asistanlığına  atandı.Kemalettin Bey, 1908'de kurulan Osmanlı Mimar ve Mühendis Cemiyetinin kurucuları arasındadır.1914 yılında Evkaf Nezaretindeki görevine ek olarak İstanbul Şehremaneti Heyet-i Fenniye Müşavirliği'ne  atandı.Kudüs'te Mescidi Aksa Camii'nin onarımı için Müftü tarafından Kudüs'e çağrılmıştır. Mescidi Aksa Camiinin  onarımından kaynaklı  İngiliz Kraliyet Mimarlar Akademisi'ne (RİBA) şeref üyesi olarak seçilmiştir.1925 yılında Evkaf Müdüriyeti Umumiyesi İnşaat ve Tamirat Müdürlüğü'ne atanan Kemalettin Bey, Vedat Tek imzasını taşıyan Ankara Palas'ın tamamlanması için çalıştı. 1927 yılında Mimar Kemalettin Maarif Vekaleti adına "Gazi İlk ve Orta Muallim Mektebini " tasarlamıştır. 12 temmuz 1927 yılında Ankara Palas Şantiyesinde kaldığı odada geçirdiği beyin kanaması sonucu 57 yaşında vefat etmiştir. Eserleri arasında,İstanbul'da İbrahim Paşa  Mekteb-i İbtidaisi, Sultan III.Mustafa Mekteb-i İbtidaisi, Fethiye Medresesi, Sultan Abdülhamid-i Evvel Medresesi, Gureba Hastanesi, Edirne Garı, Ankara'da Gazi Eğitim Enstitüsü, Mimar Kemal İlkokulu,Ankara Vakıf Evleri,Birinci Vakıf Apartmanı(Belvü Palas),İkinci Vakıf Apartmanı,Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü, Türk Ocağı Binası bulunmaktadır.

Okunma Sayisi : 16277
Adres : Konur Sokak 4/3 06420 Yenişehir / Ankara • E-posta : info@mimarlarodasiankara.org
Telefon : 0 312 4178665 • Faks : 0 312 4171804 • GSM Santral : 0 533 4777967
Son Güncelleme : 28.03.2024 - 09:42:48
Şu an 1 kişi online | Hukuki Şartlar ve Gizlilik Hakları