23 Mayıs 2014

Mimarlar “Hükümet kendine baksın”

TMMOB’ye bağı odaların idari ve mali denetimlerinin hükümetin ilgili bakanlıklar bağlanmasına yönelik, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan “hükümet kendine baksın, Soma madenini denetleyemeyen bir hükümet TMMOB’ye bağlı Odaları asla denetleyemez” dedi

Candan “Odaların idari ve mali denetiminin bakanlıklara bağlanması, Hükümetin her alandaki muhalefeti şekillendirme susturmaya çalıştırma operasyonun adımlarıdır, Mimarlar Odasının idari ve mali denetimini de  Çevre Şehircilik Bağanlığına bağladılar, Odaların her şeyi şeffaf, verilmeyecek bir hesabımız yok. Bütçelerimiz ortada, odaların gelirleri bankalarda, ayakkabı kutularında değil. Bizi denetleyecek kurum ve kuruluşların bizden daha şeffaf daha temiz, daha demokrat olması gerekir. Bu haliyle 17 aralık yolsuzluk sürecini yaşatan, Soma’daki faciayı önleyemeyen, 301 işçinin ölümünden sorumlu olan hükümet ve dahi bakanlıkları, önce kendilerine baksınlar. Soma maden işletmelerini denetleyemeyen hükümet, ne Maden Mühendisleri Odası’nı neden TMMOB’ye bağlı odaların idari ve mali denetiminin ağırlığını denetleyemez, o ağırlığı kaldıramazlar ” dedi

Son Güncelleme : 12.11.2019 - 13:55:34