ODA ÇALIŞMALAR KENT GÜNDEMI MESLEKI UYGULAMA YAYIN ÜYELER EĞITIMLER

Toplantı Tarihi    : 29.12.2008

Toplantı No       : 43

Toplantı Saati    : 18.30

Asıl Üyeler       : Nimet Özgönül, Manolya Tokalı, Ali Hakkan, Tezcan Karakuş Candan, Y.Yeşim Uysal (katılamadı)Haluk Kara (katılamadı), Demet Gülhan

Yedek Üyeler   : Kutay Karabağ

Diğer Katılanlar: Esin Bölükbaş, Banu Barutcu Akpınar, Bülent Çubukçu, Sercihan Maden, Müge B.Gök Eryılmaz, A.İmran Karaman, Fevzi Özlüer, M. İhsan Giritlioğlu

GÜNDEM                     :

1. Yönetim Kurulu Kararlarının Okunup İmzalanması

2. Bilgilendirme

2.1. Ankara Bölge İdare Mahkemesinin Ankara Büyükşehir Belediye Meclisince 1/5000 ölçekli Ankara Tarihi Kent Merkezi Kentsel Yenileme Alanı Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Ankara Tarihi Kent Merkezi Kentsel Yenileme Alanı Koruma Amaçlı Uygulama Planı ile ilgili 23.12.2008 tarih ve 4959 sayılı yazısı hk.

2.2. Ankara 12.İdare Mahkemesinin Keçiören Belediye Başkanlığı’na açtığı dava ile ilgili 23.12.2008 tarih ve 4961 sayılı yazısı hk.

2.3. T.C.Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün 26.12.2008 tarihli, 195 no.lu toplantısı hk.(gündeme alındı)

3.Şube Çalışmaları hk.

3.1.Çed Danışma Kurulu kararları hk.

3.2. Şube SMGM Bilim Danışma Kurulu kararları hk.

3.3. Denetleme raporları hk.(kapalı gündem)

3.4.Kriz ve işten çıkartmalar hk.

3.5. Mimarlığın Sosyal Forumu çalışmaları hk.

4.Üyelerden Gelen Konular hk.

4.1. 29886 sicil nolu üyemiz Hatice Durdu’nun üyelikten ayrılma talebi ile ilgili 25.12.2008 tarih ve 4992 sayılı yazısı hk.

4.2. 4471 sicil nolu üyemiz A.Taner Gençel’in üyelikten ayrılma talebi ile ilgili 25.12.2008 tarih ve 4992 sayılı yazısı hk.

4.3. 11300 sicil nolu üyemiz Sümer Demir’in 23.12.2008 tarih 4956 sayılı, 4957 sayılı, 4958 sayılı yazıları hk.(kapalı gündem)

4.4. 3688 sicil nolu üyemiz Cahit Geveci’nin üyelikten ayrılma talebi ile ilgili 29.12.2008 tarih ve 5044 sayılı yazısı hk.

5.Temsilciliklerden gelen konular hk.

5.1. Zonguldak Temsilciliğinin dava açılması talebi ile ilgili 26.12.2008 tarih ve 5009 sayılı yazısı hk.

6.Personelle İlgili Konular hk.

6.1. Avukat Fevzi Özlüer’in tam zamanlı profesyonel görevinden ayrılma talebi ile ilgili 26.12.2008 tarih ve 5024 sayılı yazısı hk.(kapalı gündem)

7.Diğer Kurumlardan Gelen Konular hk.

7.1. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın üyelerimizden Songül Özkök Ay ile Asuman Cömert için ödemiş olduğu SMGM Eğitim ücreti iadesi talebi ile ilgili 29.12.2008 tarih ve 5045 sayılı yazısı hk.

8. Mali Konular hk.

8.1. Muhasebe Kayıtları ve yılsonu hesap kapatmaları hk.

8.2.Yeni mekana buzdolabı alınması hk.

8.3. Türkiye İş Kurumu’na internet üzerinden işlem yapma yetkisi verilmesi hk.

KARARLAR                  :

1.G( 3.1.) ÇED Danışma Kurulu’nun hazırladığı rapor üzerinde düzeltmelerin yapılmasına, 2008 yılı içinde ÇED Raporu hazırlanan ve dava açılan tüm projelerin haber yapılacak şekilde derlenmesine,Yenimahalle Belediyesi İşyeri Temsilcilisi ile görüşülerek bölgeye ilişkin araştırma yapılmasına, ruhsatların incelenmesine ve araştırmalar yapıldıktan sonra dava açılmasına,

G(3.2.) Şube SMGM Bilim Danışma Kurulu’nun almış olduğu,

1.a. TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi SMGM Bilim Danışma Kurulunun yeniden yapılandırılması konusunun Şube Yönetim Kuruluna iletilmesine,

1.b.Sürekli Mesleki Gelişim Çalışmalarında yeni açılımlar konusunda Mimarlık Mesleğinin belirli alanlarında sertifikazasyon sisteminin oluşturulmasına yönelik çalışmalar yapılmasına, bu çalışmanın aşağıdaki  5 başlık üzerinden değerlendirilmesine,

a.Büro Yönetimi

b.Şantiye Yönetimi (ince işler, iş güvenliği vs.)

c.Proje Koordinasyonu

d.Mekan mevzuatı (şartnameler vs.)

e.Sunuş Teknikleri (çizim programları, maket vs.)

Büro Yönetimi konusunda Mustafa Yücesan’ın

Şantiye Yönetimi konusunda Saadet Sayın ve Hazeli Akgöl’ün

Proje Koordinasyonu ve Mekan mevzuatı konusunda Emre Madran’ın

Sunuş Teknikleri konusunda Hazeli Akgöl’ün çalışma yapmasına, yapılan çalışmaların 5 Ocak 2009 tarihine kadar Şube SMGM Sekreteryasına iletilmesine,