ODA ÇALIŞMALAR KENT GÜNDEMI MESLEKI UYGULAMA YAYIN ÜYELER EĞITIMLER
Bilirkişilik Temel Eğitimi
ONLINE İŞL.
22 Şubat 2024

Mimar Kerem Türker Ödülü, Mimarlar Odası Ankara Şubesi’ne düzenlenen törenle takdim edildi

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Mimar Kerem Türker Vakfı tarafından 2024 yılında “Başkent Ankara” temasıyla verilen Mimar Kerem Türker Ödülü’ne layık görüldü. Ödül, şube temsilcilerine Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi’nde düzenlenen törenle verildi.

Törene Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Atakan,  Başkan Yardımcısı Ünal Kara,  Şube Sekreteri Nihal Evirgen, Yönetim Kurulu Üyeleri Muteber Osmanpaşaoğlu, Mustafa Hasdoğan, Deniz Can,   Mimarlar Odası Denetleme Kurulu Üyesi Hazeli Akgöl,  Mimarlar Odası Ankara Şube 47. Dönem Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Mimarlar Odası Ankara Şube Üyesi ve ODTÜ Endüstriyel Tasarım Bölümü Başkanı Gülay Hasdoğan, Prof Dr Ruşen Keleş, jüri üyeleri Murat Karayalçın, Prof  Dr. Lale Özgenel ve Zeynep Oral katıldı.

Törende ödülü Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Atakan'a,  Kerem Türker Vakfı'nı temsilen emekli büyükelçi, ressam ve heykeltıraş olan Engin Türker takdim etti

Engin Türker törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün Başkent Ankara'ya bıraktığı ölçüsüz mirası,  can siperhane koruyan, o mirasa yapılan yanlışları düzeltmek için yasal yollarla çok yürekli bir şekilde, Cumhuriyet tutkusuyla mücadele yürüten Mimarlar Odası Ankara Şubesi Mimar Türker Ödülü'ne layık görülmüştür"

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Atakan ise konuşmasında Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin Ankara için yaptıklarına değindi:

" Meslektaşımız Mimar Türker Ödülü'nü almaktan büyük onur duyduk. Seçici kurula bu ödülü  bize layık gördüğü için çok teşekkür ederiz. Başkent Ankara farklı zamanlarda farklı kültürlere ev sahipliği yapmış bir kültür katmanıdır. Mustafa Kemal Atatürk'ün ülkemizin işgal edilmesi koşullarında karargâhlık yapmış Başkenttir. Cumhuriyetin kuruluş yıllarında tasarlanmış bir başkenttir ve Dünya'daki tasarlanmış başkentlerden birisidir. Direnişin başkentinde Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak bizimle dayanışma halinde olan kurumlarla birlikte mücadelemizi Cumhuriyet iradesiyle bütün baskılara rağmen devam ettirdik. Üç yönetim kurulu üyemiz işinden edildi ve yönetim kurulu üyelerimiz halen yargılanmaktadır, bunu da buradan belirtmek istiyorum. Bir genel seçim dönemi yaşadık tabi anlayış değişikliği konusunda umutlarımızı yükselttik ama bu gerçekleşmedi. Önümüzde bir yerel seçim var. Başkenti kuruluş yıllarındaki ilkeleri doğrultusunda yönetecek bir anlayışın ülke sathında oluşması önemli. Mimarlar Odası Ankara Şubesi geçmişten bu yana olduğu gibi gerek Atatürk Orman Çiftliği, gerek İller Bankası mücadelesi gerekse de verdiği mücadele sonucu yıkılmaktan kurtardığı Saraçoğlu Mahallesi olsun, Cumhuriyet değerlerinin korunması mücadelesini devam ettirecektir. Yerel seçimlerden sonra ülkemizde daha farklı gelişmelerin olacağı görülüyor. Bu gelişmelere karşı mücadeleye devam edeceğiz. Ülkemiz bu siyasi iklim dolayısıyla ikiye bölünmüş durumda bizlerin de görevi bu süreçte bütünleştirici birleştirici bir yapı içerisinde olmamızdır. Muhalefetin de  bu yönde eksiklikleri olduğunu düşünüyorum. Mustafa Kemal Atatürk'ün hep birlikte dayanışmayla Kurtuluş Savaşını ülke sathına nasıl yaydığını düşündüğümüzde dayanışmayı öne çıkarmamız gerektiğini düşünüyorum. Dayanışma önemlidir. Mimar Kerem Türker vakfıyla her zaman dayanışma içinde olacağımızı belirtmek istiyorum. "

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, verdiği kent mücadelesi kapsamında şube başkanlığını yürüten Tezcan Karakuş Candan nezdinde, Nedret Gürcan Edebiyat Ödülü-2023,  “Meslek Başarı Ödülü” Kavaklıdere Rotary Kulübü- 2022, Uluslararası Şeffaflık Derneği, Şeffaflık Ödülü -2022, “Fatma Refet Angın Eğitim Ödülü”-Eskişehir Kadın Platformu-2022, “Yöresine Değer Katan Önder Kadın Ödülü”-Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği- 2021 “Şiddetsiz Mücadele Ödülü” -Şiddetsiz Toplum Derneği- “Sanat Kurumu Seçici Kurul Özel Ödülü” "Meslek Hizmet Ödülü” (Koru Rotary Kulübü)-2017,“Eren Anısına Ankara’nın Sahibi Var Ödülü” (Yapıder)-2016, “Uğur Mumcu Mücadele Ödülü” (Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti)-2015 “Yaratıcı Eylemlilikler Ödülü”- Halkevleri-2014,  “Başkente Hizmet Ödülü” -Ankara Kulubü-2014 ödüllerine layık görüldü.

Adres : Konur Sokak 4/3 06420 Yenişehir / Ankara • E-posta : info@mimarlarodasiankara.org
Son Güncelleme : 26.04.2024 - 16:00:00