26 Ekim 2017

Ah Ankara ! Hayal gücünün en büyük direnç olduğu mekan...

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin, Dünya Mimarlar Günü etkinlikleri  kapsamında sanatçılarla işbirliği içerisinde  hazırlanan, Ahh Ankara! Sergisinin 28 Ekim’de saat 17:30 Ankara Binicilik İhtisas Kulubü’nde açacak.

Bir duyarlılık ve farkındalık projesi olarak başlayan serginin küratörlüğünü Füsun Kavalcı gerçekleştirdi. Sergide Gülşah Demir,Ayşegül Aksoy, Merve Armağan, Gülcan Aygün, Zahide Bahadır, Ege Balkıs, Gökhun Baltacı, Betül Bilge, Ülkü Çevik, Hüseyin Erol, Lütfullah Genç,  Simay Gürsel, Füsun Kavalcı, Sarya Nurcan Kaya, Eda Kızılavuz, Metin Alper Kurt, Alicem Levent, Çağıl Mertmutlu, Beste Pınar Ocak, Duygu Öner, Fatma Palta, Emrah Sezer, Fatma Şahin, Metehan Törer, Eda Gizem Uğur, Emre Yenisoy, Hasan Doğan Yılmaz, Yağmur Yüksel, Gizem Zeydan’ın çalışmaları bulunuyor.

Ankara ile ilgili canımızın yandığı, olmuş, olacak ya da olmasın dediğimiz her şeye dair bu sergi de her bir eser Ankara’ya dair hissedilendir. Sergideki çalışmalarda Ankara’nın kaybettiği değerlere vurgu yapılıyor. Yaşam ve mekan ilişkisi irdeleniyor. Sergi hayal gücünün en büyük direnç olduğunun sanatsal ifadesi niteliği taşıyor.

Sanatçılar mimarlık haftası süresince “Ankara için Harekete Geç” çağrısına Ah Ankara sergisi ile ses verdi. Sanatın yaratıcı gücünün berraklığında Ah Ankara sergisinin açılışına herkes davetlidir.

Son Güncelleme : 23.11.2017 - 14:16:16