26 Nisan 2019

Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve DKÖ’ler Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun ziyaretinde bulundu

Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve Demokratik Kitle Örgütleri Çubuk’ta linç girişimine maruz kalan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu makamında ziyaret etti.

CHP Genel Merkezi’nde gerçekleşen ziyarete Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkan Yardımcısı Ali Atakan, Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi Songül Üzgün, Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ali Karakoç, Ankara Serbest Mali Müşavirler Derneği Başkanı Ali Şahin, Çağdaş Demokratik Ehl-ibeyt Eğitim ve Kültür Derneği (ÇAĞDEP)Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Yalçındere, ÇAĞDEP Yönetim Kurulu Üyesi Hikmet Öztürk, Tüketici Hakları Derneği Başkan Yardımcısı Ahmet Işık, Çiğdemim Derneği’nden Hasan Hüseyin Aslan, Sosyal Demokratlar Avukatlar Derneği Başkanı Kemal Akkurt, Pir Sultan Abdal Derneği 2 Temmuz Eğitim Vakfı Başkan Yardımcısı Emel Sungur, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Kavak, Tüm Emekli Sen Genel Sekreteri Ali Sürücü, Sosyal Demokrasi Derneği’nden Efdal Altan ve Kültür Sanat Emekçileri Dernek Başkanı Hızır İnan katıldı.

Ziyarette kurum temsilcileri, Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun dileklerini iletirken, Kılıçdaroğlu ile yaşanan süreci değerlendirdi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Çubuk'ta yaşanılan linç girişiminden büyük üzüntü duyduk. Süreci çok iyi yönettiniz bunu takdirle karşıladık. Ancak ikinci bir Sivas yaşanması ihtimali hepimizde büyük bir üzüntü yarattı. Olayın hemen arkasından demokratik kitle örgütleri ile bu durumu protesto eden bir basın açıklaması yaptık” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu ise teşekkürlerini sunarak, hiçbir şekilde geri adım atmayacaklarını, topluma hakim kılmaya çalışılan nefret dilini sevgi diliyle yok edeceklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu, “Yapmak istediklerini biliyoruz ama biz buna izin vermeyeceğiz” dedi.

Daha sonra Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve Demokratik Kitle Örgütü temsilcileri, söz konusu saldırıda yaralanan ve kaburgasında kırık oluşan Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya’yı da ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Son Güncelleme : 16.11.2019 - 09:15:18