11 Temmuz 2019

Teoman Öztürk Mekan Öyküleri / 2 Yarışması

Mimarlar Odası Ankara Şubesi,  TMMOB 18-19-20-21-22-23-24. Dönem Başkanı Mimar Teoman Öztürk’ü 2. kez MEKÂN ÖYKÜLERİ yarışmasıyla anıyoruz.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nde ( tmmob) 1973-1980 yılları arasında Başkan olarak görev yapan ve 11 Temmuz 1994 tarihinde aramızdan ayrılan Mimar Teoman Öztürk’ü, ölümünün 25. yılında yeniden “TEOMAN ÖZTÜRK MEKÂN ÖYKÜLERİ YARIŞMASI / 2” başlığı altında ikinci kez düzenlenen öykü yarışması ile anıyoruz.

TMMOB’nin örgütlü mücadelesinin yaratılmasında önemli bir yeri olan Teoman Öztürk;  onurlu bir yaşamın, halkın yanında, halkla birlikte mücadele etmek olduğu fikrinden hareketle kentsel  ve toplumsal mücadele biçimini oluşturmuş ve TMMOB’nin mücadele biçimini de bu düzlem üzerinden şekillendirmiş, estetiz etmiş, sonsuzlukla buluşturmuştur.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak açmış olduğumuz öykü yarışması ile; Mimar Teoman Öztürk’ün kentlere, yaşama ve toplumsal mücadeleye olan inancının ve katkılarının geliştirilerek sürekliliğini sağlayan, bugün yürütülen kentsel ve mekânsal mücadelede sanatın, sanatçının varlığına olan ihtiyacımızı ve özlemimizi açığa çıkaran, kentsel/mekânsal yaşam mücadelesinin sanat ile harmanlanmasından doğacak olan lezzeti arıyoruz.

Mekân Öyküleri / 2 yarışmasıyla, mücadele kavramına,  her bir öyküden gelecek yeni bir bakış ve yorum ile birlikte, “yazmak” yönünde gelişmeye açık olanların potansiyellerini açığa çıkartmak ve yazdıklarının/yazacaklarının paydaşı olmak istiyoruz.

Anısına derin saygılarımızla…

TMMOB MİMARLAR ODASI ANKARA ŞUBESİ

Yarışmaya katılım koşulları ve eserlerde aranacak şartlar için: tıklayınız.

Son Güncelleme : 21.10.2019 - 18:49:57