-E-Bülten düzgün görüntülenemiyorsa buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz

MiMARLIĞIN SOSYAL FORUMU 2010 TANITIM TOPLANTISI 22 MAYIS 2010’DA İSTANBUL’DA

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, 21–23 Ekim 2010 tarihlerinde Ankara’da Mimarlığın Sosyal Forumu başlığı altında bir dizi etkinlik planlamaktadır. Uluslararası bir paylaşım ve tartışma ortamı olarak kurguladığımız Forum, kentleşme süreçlerine toplumsal kaygılarla yaklaşan kuramcı ve uygulamacıları; bilim insanlarını, meslek örgütlerini ve sivil inisiyatifleri bir araya getirmeyi hedeflemektedir. Niyetimiz, bu geniş katılımın sürecin planlama aşamasından başlayarak hayata geçmesidir.

Bu kapsamda 22 Mayıs 2010 Cumartesi günü İstanbul'da TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, Yıldız Sarayı Dış Karakol Binası’nda Mimarlığın Sosyal Forumu Tanıtım Toplantısı gerçekleşecektir. Bu toplantıya katılımınızı ve Forumun programlanması aşamasında katkılarınızı bekliyoruz.

Tarih: 22 Mayıs 2010 Cumartesi
Saat: 14.00
Yer: TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, Yıldız Sarayı Dış Karakol Binası / Beşiktaş devamı>>

BOĞAZİÇİ VE FSM KÖPRÜLERİ YAPILDIKTAN SONRA YAŞANAN GERÇEKLER, BİLİM İNSANLARI VE UZMANLAR TARAFINDAN HAZIRLANAN RAPORLAR, 3. KÖPRÜYÜ SAVUNAN POLİTİKACILARI YALANLAMAKTADIR

Ülkemizde, ulaşımı karayolu taşımacılığına indirgeyen bir anlayış, 1950’li yıllardan başlayarak toplu taşımacılığı esas alan yaklaşımları, demiryolu ve denizyolu ulaşımını dışlamıştır. Kentlerimizi otomobillere tutsak hale getiren ulaşım politikaları sonucu, tarihsel, doğal ve çevresel değerler büyük oranda yok edilmiş ve yok edilmeye devam edilmektedir. devamı>>

BÜRO TESCİL BAŞVURUSUNDA BULUNAN VE TESLİM ALMAYAN ÜYELERİMİZİN LİSTESİ

1 Ocak 16 Nisan tarihleri arasında Büro Tescil Başvurusunda bulunan fakat Büro Tescilini almayan üyelerimizin listesi. devamı>>

MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2010 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ

1 MAYIS 2010 İÇİN TMMOB ÖRGÜTLÜLÜĞÜNE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı 1 Mayıs kutlamaları sonrası örgüte yönelik bir teşekkür mesajı yayımladı. devamı>>

TMMOB 1 MAYIS ALANLARINDAYDI

1 Mayıs başta Taksim olmak üzere tüm Türkiye’de yüz binlerce kişinin katılımıyla kutlandı. Taksim Meydanı’nın 32 yıl sonra işçilere açılmasının coşkusu tüm illerdeki etkinliklere de yansıdı. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği de kutlamalara geniş katılım sağladı. devamı>>

1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI ANKARA’DA COŞKUYLA KUTLANDI

TMMOB üyeleri yürüyüşe TMMOB pankartı altında katıldı. Sıhhiye Meydanı`nda toplanan emekçiler "Sözleşmeli köle olmayacağız"; "4/B, 4/C`ye hayır", "Toplu sözleşme hakkımız grev silahımız", "İşten atılmalar yasaklansın", "Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek", "26 Mayıs`ta genel grevdeyiz", "Katil devlet hesap verecek", "Zam zulüm işkence işte AKP", "Üreten biziz yöneten de biz olacağız", "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganları attı. Konuşmaların ardından Grup Günyüzü`nün ezgileriyle halaylar çekildi hep bir ağızdan türküler söylendi. devamı>>

ABANT TABİAT PARKI'NDA ÇEVRE KATLİAMI

Abant Gölü Tabiat Parkı arazi kullanım kararlarının belirlenmesinde, jeolojik ve jeomorfolojik sınırlayıcılar, biyolojik sınırlayıcılar önemli doğal eşiklerdir. Planlamada başlıca hedef;  Abant Tabiat Parkı’nda koruma-kullanma dengesinin sağlanarak, göl ve orman ekosisteminin korunması, geliştirilmesi ve bu önemli doğa parçasının gelecek nesillere aktarılmasıdır. devamı>>

AKP HÜKÜMETİNİ VE ULAŞTIRMA BAKANI’NI UYARIYORUZ! ÜÇÜNCÜ KÖPRÜ CİNAYETTİR! CİNAYET İŞLEMEYİN!

AKP hükümeti İstanbul halkının uyarılarına kulak tıkamayı sürdürüyor!

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım bugün yaptığı gösterişli basın toplantısıyla, AKP hükümetinin İstanbul’a yönelik yeni cinayet planının kesinleştiğini açıkladı. İstanbul halkının, tarafsız bilim insanlarının, çevrecilerin, demokratik kitle örgütlerinin ve meslek örgütlerinin yıllardır ısrarla dile getirdikleri uyarılar göz boyayıcı açıklamalarla bir kez daha görmezden gelindi. 3. Köprü-Kuzey Marmara Otoyolu güzergâhının Garipce-Poyrazkoy hattından geçeceğini açıklayan AKP hükümeti, İstanbul ormanlarına, bilim insanlarına ve İstanbul halkına karşı savaş ilan etti. devamı>>

GELİŞEN HOLLANDA MİMARLIĞI SERGİSİ ODTÜ’DE AÇILDI

ODTÜ Mimarlık Bölümü ve Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nce düzenlenen “Gelişen Hollanda Mimarlığı” başlıklı sergi 3 Mayıs Pazartesi günü açıldı. Sergi, beşinci nesil genç Hollandalı mimarların modernist yaklaşımları üzerine yoğunlaşıyor. Sergi 17 Mayıs’a dek ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gezilebilir. ‘Gelişen Hollanda Mimarlığı’ etkinliği tüm üyelerimizin katılımına açıktır. Etkinlikte sunuş ve atölyeler İngilizce gerçekleştirilecektir. devamı>>

İSTANBUL 2010 AVRUPA KÜLTÜR BAŞKENTİ PANELİ

Bilindigi üzere İstanbul kenti 2010 yılı için seçilen üç Avrupa Kültür Başkentinden birisi olup bu kapsamda yaklaşık üç yıldır ciddi bir çaba içine girilmiştir. Cumhuriyet tarihi boyunca gerçeklestirilen en genis kapsamlı kültürel programlardan birisi olarak tanımlanabilecek olan istanbul Kültür Başkenti sureci bu anlamda değerli bir deneyim niteliği taşimaktadır. Yaratıcı endüstrilerden kültür mirasının korunmasına kadar bir çok alanda önemli girişimlerde bulunulmaktadır . devamı>>

GEÇMİŞTEN GELECEĞE TÜRKİYE’DE MÜZECİLİK IV

BİR AÇIK HAVA MÜZESİ
ANKARA KENTİ VE ÇEVRESİ
20-21 Mayıs 2010

20 -21 Mayıs 2010 tarihlerinde Ankara Üniversitesi 100. Yıl Konferans Salonu'nda Geçmişten Geleceğe Türkiye’de Müzecilik IV - Bir Açık Hava Müzesi: Ankara Kenti ve Çevresi adlı sempozyum gerçekleştirilecektir. devamı>>

BENİM KENTİM PROJESİ’NDEN MAYIS SEMPOZYUMU: KAMUSAL MEKAN VE SANAT

AB Türkiye Sivil Ttoplum Diyaloğu: Kültür Köprüleri Programı altında yer alan ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen “Benim Kentim” projesi Mayıs ayında Kamusal Mekan ve Sanat başlıklı sempozyuma ev sahipliği yapıyor. devamı>>

FUAR
“ULUSLARARASI YAPI FUARI İSTANBUL” 33. KEZ KAPILARINI AÇIYOR

Düzenlendiği ilk yıldan beri sektör profesyonellerinin verdikleri destek ve katkıyla yapı sektörünün tüm bileşenlerini bir araya getiren en büyük ve en önemli yapı malzemeleri fuarı olma özelliğini taşıyan Uluslararası YAPI/TURKEYBUILD Fuarı İstanbul, bu sene de katılımcılara sektöre yön verecek yenilikleri sergileyecek. Fuar 5-9 Mayıs 2010 tarihlerinde Büyükçekmece, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gezilebilir. devamı>>

2010 MARDİN EVLERİ RÖLÖVE TESPİT ÇALIŞMASI”
MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNE ÇAĞRI

2007 yılında başlanan ve 2009 yılına kadar sürdürülen “Mardin Evleri Rölöve Tespit Çalışması”nda rölövesi çıkarılan ev sayısı toplamda 33 ve 26160 m2’ye ulaştı. MAREV (Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı), Mardin Belediyesi ve Mardin Valiliği’nin desteği ile 3 senedir sürdürülen çalışmanın bu sene 4.Etabı Haziran ayında başlatılacak. 20 Haziran-29 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. devamı>>

"AÇIK ŞEHİR: BİRARADALIĞI TASARLAMAK”
ULUSLARARASI ROTTERDAM MİMARLIK BİENALİ (IABR) İSTANBUL’DA

12 Mart - 9 Mayıs 2010 Açık Şehir: Biraradalığı Tasarlamak başlığıyla düzenlenen Rotterdam Bienali, kentsel koşulların sürdürülebilirliği için mimarlar ve şehirciler nasıl gerçekçi katkılarda bulunabilir sorusuyla tasarımcıların gözünden toplumsal uyum konusunu merkeze alıyor. Bienal sergisi Depo İstanbul'da 12 Mart 2009 - 9 Mayıs 2010 tarihleri arasında izlenebilir. devamı>>

SERGİ-EXHIBITION

Erim Bayrı
24 NİSAN -10 MAYIS
Bostanbaşı caddesi No:10, Galatasaray 34425
Beyoğlu- İSTANBUL

SERGİ-ANTALYA ŞUBESİ

Tarık Akıltopu Sanat Galerisi Programı
15 Mart - 31 Mayıs 2010

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ÇEVRE HİZMET ÖDÜLLERİ 2009

Akdeniz Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi(AKÇAM)ile Mühendislik Fakültesi tarafından ortaklaşa düzenlenen ve bu yıl 13.sü gerçekleştirilen Çevre Hizmet Ödüllerinin sahipleri belli oldu. Beş ayrı kategoride verilen ödüllerin teslim edileceği tören 11 Mayıs 2010 Salı günü 14.00-17.00 saatleri arasında Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu'nda yapılacak. devamı>>

MÜHENDİSLİK MİMARLIK ÖYKÜLERİ 4 YAYINLANDI

İlki 2004 yılında basılan "Mühendislik ve Mimarlık Öyküleri"nin 4’üncüsü yayımlandı. Cumhuriyetin ilk yıllarından bugüne gelişin anlatıldığı kitapta; "Tarih Olmasın, Tarihi Kalsın Haydarpaşa Garı 100 Yaşında", "Paydossuz Bir Yaşam: Selahattin Şanbaşoğlu", "Türkşeker Makina Fabrikalarının 85 Yıllık Tarihi", "T- Cetveli‘nin Hikayesi", "Bir Ar-Ge Öyküsü", "Medeniyet Hamurunu Yoğuran Kuruluş: SEKA", "Madenlerde Çalıştırılan Son Katır", "Cumhuriyetin Maden İşleme Mektebi: ETİBANK", "Zingal Şirketi, Zindan ve Çangal Ormanı İle Sanayileşme Girişimi Olarak Ayancık Kereste Fabrikası", "Gıdı Gıdı", "Zonguldak Limanı" ve "Yöneylem Araştırması Serüvenim: Bir Bilimsel Gelişimin Transferi" başlıklı öyküler yer alıyor.

YAPI MALZEMELERİ YÖNETMELİĞİ (89/106/EEC) KAPSAMINDA UYGULANACAK TEKNİK ŞARTNAMELERİN YAYIMLANMASI HAKKINDA TEBLİĞ