-E-Bülten düzgün görüntülenemiyorsa buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz

BİNA KİMLİKLERİ SÖYLEŞİSİ 4

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından Bina Kimlikleri Söyleşileri başlığı ile kurgulanan etkinlik dizisinin dördüncüsü 10 Kasım 2009 Salı günü saat 18.30’da TMMOB Mimarlar Odası Toplantı Salonu’nda (Konur Sok. No:4/5) ANITKABİR üzerine gerçekleştirilecektir.

Oturum başkanlığını Emre Madran’ın yapacağı, Afife Batur ve Baykan Günay’ın konuk olacağı söyleşimize tüm üyelerimiz davetlidir. devamı>>

CUMHURİYET BULVARLARI SERGİSİ

Cumhuriyetimizin ilanının 86.yılı etkinlikleri çerçevesinde Kolleksiyoncular Derneği , Çankaya Belediyesi  ve Şubemizde Cumhuriyetin Atatürk Bulvarı temalı Fotoğraf Sergisi Konur Sokak ta açıldı.

Sergide Cumhuriyet’in ilanı ile birlikte Birinci Meclis Binasından başlayarak Çankaya Köşküne kadar olan bölgede, Cumhuriyetimizle birlikte kurumlaşan Kamu Binaları ve Kamusal Alanların dünü ile birlikte, bugün geldiğimiz noktada bu yapıların ve Kamusal Alanların nasıl tahrip edildiğininde açıkça gözlemlendiği sergi halkın büyük ilgisi ile izlendi. . devamı>>

BİR ESER BİR MİMAR –MELKAN TABANLIOĞLU DOĞAN MEDYA MERKEZİ

Bir Eser Bir Mimar etkinliği kapsamında konuğumuz olan Melkan Tabanlıoğlu, bizlere Doğan Medya grubuna ait Doğan Medya Merkezi (DMC) binasının öyküsünü anlatmıştır.

Tabanlıoğlu Mimarlık, medya grubu ile ilgili ilişkilerine ve tasarımlarına ilk olarak Cağaloğlu’ndaki yönetim ve baskı grubunun yer aldığı Hürriyet binası ile başlamıştır. DMC binası ise medya grubuna yapılan ikinci binadır. devamı>>

TMMOB MİMARLAR ODASI 41. DÖNEM 2. MERKEZ DANIŞMA KURULU KAYSERİ’DE TOPLANDI

Yaşanmakta olan kriz, bütün boyutlarıyla dünyada ve ülkemizde etkisini devam ettirmektedir. Mevcut ekonomik veriler, günümüz dünyasında tek egemen sistem haline gelen küresel kapitalizmin; devresel krizlerin ötesinde bir derinlikte olduğunu; işsizliğin ve yoksulluğun giderek arttığı büyük bir çöküşe doğru yol aldığını göstermektedir. Bu krizden, tüm kesimler gibi, yapı sektörü ile birlikte, mimarlık ortamı ve mimarlar da doğrudan etkilenmektedir. devamı>>

MİMARLIĞIN SOSYAL FORUMU’NA HAZIRLIK ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi çalışma programının önemli bir hedefi olan Mimarlığın Sosyal Forumu 2010 (MSF 2010) organizasyonu için ilk önemli adım olarak programladığımız 1. Uluslararası Çalıştay (workshop) 24-27 Ekim 2009 tarihlerinde başarıyla gerçekleştirildi. devamı>>

ACE MİMARLIK MESLEĞİNDE EKONOMİK DARALMA DÖNEMİNİN SONA ERMESİ KONUSUNDA BELİRGİN İŞARETLER GÖRÜLMEDİĞİNİ AÇIKLADI

Avrupa Mimarlar Konseyi’nin (ACE) 14 Ekim 2009 tarihinde açıkladığı ekonomik krizin Avrupa’daki mimarlık mesleğine etkilerine ilişkin araştırma sonuçlarına göre, geçmiş aylara kıyasla sonuçlarda görülen küçük olumlu işaretlere rağmen, ekonomik krizin mimarlar üzerindeki ciddi etkileri devam ediyor. ACE Mart 2009’dan bu yana her üç ayda bir mimarlara gönderdiği anket aracılığıyla krizin mimarlık mesleği üzerindeki etkilerinin izini sürüyor ve mimarlar için krizin biteceği dönemi tespit etmeye çalışıyor. devamı>>

TMMOB MİMARLAR ODASI ANKARA ŞUBESİ ÇOCUK VE MİMARLIK ÇALIŞMALARI MERKEZİ “KENTİMLE OYNUYORUM” YARATICI OYUNCAK TASARIMI YARIŞMASI

Okul öncesi ve ilköğretim okullarındaki çocuklara yönelik yürütülen Çocuk ve Mimarlık çalışmaları kapsamında, çocuk oyuncaklarında mimarlığın, kentin ve onun objelerinin yer aldığı yaratıcı oyuncakların elde edilmesi amacıyla düzenlenen “Kentimle Oynuyorum” yaratıcı oyuncak tasarım yarışması TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından “0-6 ve 7- 12” yaş grubu hedef kitlesine yönelik düzenlenmekte olup bu yarışmada; devamı>>

TMMOB MİMARLAR ODASI ANKARA ŞUBESİ ÇOCUK VE MİMARLIK ÇALIŞMALARI MERKEZİ “KENTİMİ OKUYORUM” ÇOCUK KİTAPLARI YARIŞMASI

Okul öncesi ve ilköğretim okullarındaki çocuklara yönelik yürütülen Çocuk ve Mimarlık çalışmaları kapsamında, çocuk kitaplarında mimarlık, kent, çevre, kültürel mirasın çocukların anlayacağı dilde öykü ve masallarla anlatılması amacıyla düzenlenen “Kentimi Okuyorum” çocuk kitapları yarışması TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından “3-6 ve 7- 12” yaş grubu hedef kitlesine yönelik düzenlenmekte olup bu yarışmada; devamı>>

ULUSLARARASI ÇOCUK VE MİMARLIK KONGRESİ

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi , " Uluslararası Mimarlık ve Çocuk (ARCHILD) Kongresi"ni 18 - 21 Kasım 2009 tarihlerinde Ankara'da yapılacağını duyurmaktan onur duymaktadır.

ARCHILD Kongresi Dünya'da ve Türkiye'de çocuk kent, mimarlık kültürü merkezli yapılan çalışmaların teorik ve pratik deneyimleri paylaşarak zenginleştirilmesini sağlamayı amaçlanmaktadır. devamı>>

2010 YILI KAMULAŞTIRMA BİLİRKİŞİLİK BAŞVURULARI YAPMAK İSTEYEN ÜYELERİMİZİN DİKKATİNE!

2942 Sayılı Kamulaştırma Kanunu'nun 15. maddesi uyarınca her il için ayrı ayrı düzenlenecek 2010 yılı bilirkişi listeleri için başvurular başlamıştır. Mimarlar Odası Ankara Şubesince belirlenecek listelerde yer alacak üyelerimizin Bilirkişilik başvurularında yapması gerekenler; devamı>>

2009 YILI BÜRO TESCİL YENİLEMELERİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

MÜHÜR BAŞVURUSUNDA BULUNAN ÜYELERİN LİSTESİ

BÜRO TESCİL BAŞVURUSUNDA BULUNAN ÜYELERİMİZİN LİSTESİ

ART KART HAKKINDA

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak Ankara’nın kültür başkenti olması yolunda üyelerimizin kültürel ihtiyaçlarını kolaylaştırmak üzere, kitabevi, sinemalar, özgün kafeler, tiyatrolar, film festivalleri, müzik festivallerini de içerisine alacak kurum ve kuruluşlarla antlaşmalar yaparak üyelerimizin kültürel etkinliklerden indirimli yararlanmasına olanak sağlanmaktadır.

Antlaşmalar devam etmektedir. Sözleşmeleri tamamlanmış kurum ve kuruluşlar aşağıda bilgilerinizi sunulmuştur. devamı>>

ADRES GÜNCELLEMELERİ HAKKINDA

TMMOB Mimarlar Odası Ankara şubesi olarak, etkinliklerimizin duyurularının, dergi ve bültenlerimizin, doğrudan ulaştırılması; üyelerimiz ile kurulan ilişkinin sürekliliğini ve güncelliğini korumak, bilgi akışının ilk elden sağlanması amacıyla adresi çalışmayan üyelerimizi telefonla arayarak adres bilgilerini güncelliyoruz.

Bu çalışma sırasında hiçbir iletişim bilgisi olmayan üyelerimizin sicil no ve isimlerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Bu üyelerimiz ile iletişim içerisinde olan üyelerimizin şubemize bildirmelerini rica ederiz

İletişim için;
Saadet Sönmez417 86 65 / 124

SİCİL DURUM BELGESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

• Mimari uygulama projesi( TMMOB Mimarlar Odası Mimari Proje Çizim ve Sunuş standartları doğrultusunda hazırlanmış olması gerekmektedir.
  • Metrekare Cetveli,
  • İmar Durumu ( yeni tarihli olması gerekmektedir - 1 yıl)
  • Mimarlık Hizmetleri Sözleşmesi
  • Hazırlanan Projenin dijital ortamda arşivlenmesi için CD’ye çekilmiş bir kopyası

Not: Proje Müellifinin Büro Tescil Belgesinin yenilenmiş olması gerekmektedir.

MESLEKİ DENETİME GELEN PROJELER HK.

Mimarlar Odasının temel görevlerinden biri olan, Mesleki Denetim, Mimarlık Hizmetlerinin, Yönetmelikler çerçevesinde, kamu yararını gözeterek, haksız rekabeti önlemek, meslek etiğini ve eser sahibi mimarın haklarını korumak amacıyla, üretilen projelerin TMMOB Mimarlar Odası tarafından yürürlükteki standartlara ve normlara göre incelenerek, mimarin kayıt ve sicillerinin tutulmasıdır. devamı>>

BİLGİSAYAR KURSLARI

Mimarlar Odası Ankara Şubesi bünyesinde gerçekleştirilen bilgisayar kursları için (AutoCad 2B+3B / 3D Max ) kayıt alınmaya başlanmıştır. Kayıtlarımız devam etmekte olup öncelikle ön kayıt yapılmaktadır. Kurs programı ve kayıt sırasında istenecek belgeler aşağıda belirtilmiştir. Kurslar hakkında detaylı bilgiye :

417 86 65 /134 numaralı telefondan (Ferhan Temiz) ulaşabilirsiniz.

TMMOB ÜCRETLİ VE İŞSİZ MÜHENDİS, MİMAR VE ŞEHİR PLANCILARI YEREL KURULTAYLARI TAMAMLANDI

Ücretli ve işsiz mühendis, mimar ve şehir plancılarının çalışma yaşamında karşılaştığı sorunların tespiti, tanımı ve çözüm yollarını tartışmak amacıyla 14-15 Kasım 2009 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek "TMMOB Ücretli ve İşsiz Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Kurultayı" kapsamında gerçekleştirilen yerel kurultaylar tamamlandı. Yaşanan ekonomik krizin mühendis, mimar ve şehir plancılarına yansıması ve bölgesel etkilerinin incelenmesi amacıyla, Kurultaya hazırlık çerçevesinde Adana, Ankara, Bursa, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Samsun ve Zonguldak'ta yerel kurultaylar düzenlendi. devamı>>

YÖK ÜNİVERSİTELERDE DANIŞMA KURULLARI KURARAK NE YAPMAK İSTİYOR?

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından hazırlanan “Yükseköğretim Kurumlarında Danışma Kurulları Kurulması Hakkında Yönetmelik Taslağı” üzerine 27 Ekim 2009 tarihinde bir basın açıklaması yaptı. devamı>>

ASF HAZIRLIK TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR

Diyarbakır’da yapılan ASF hazırlık toplantısı ve MSF toplantılarının tamamlanmasından sonra TSF bileşenleri 24 Ekim Cumartesi günü saat 15.00’de Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nde toplandı. Toplantıya TMMOB adına Yönetim Kurulu II. Başkanı Nail Güler katıldı. devamı>>

ANKARA'DA 21 KASIM'DA "KRİZE, AÇLIĞA, YOKSULLAŞTIRMAYA, İŞSİZLİĞE, ZAMLARA HAYIR" YEREL MİTİNGİ YAPILACAK

Ankara'da içinde TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu'nun da yer aldığı emek ve demokrasi güçlerince "Krize, Açlığa, Yoksullaştırmaya, İşsizliğe, Zamlara Hayır" yerel mitingi 21 Kasım Cumartesi günü yapılacak. Miting duyurusu katılımcı örgütlerce "Masal Bitti" başlığı ile ortaklaşa olarak duyuruldu. devamı>>

TMMOB MİMARLAR ODASI ANKARA ŞUBESİNE BAĞLI TEMSİLCİLİKLERİN GENEL KURULLARI BAŞLIYOR…

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesine bağlı temsilciliklerin seçimli toplantıları çoğunluklu ve çoğunluksuz olarak aşağıdaki gibi belirlenmiştir.

Genel Kurulların,Temsilcilik Seçimlerinde Uyulması Gereken Hususlar ve ilgili mevzuat hükümlerine uygun olarak gerçekleştirilmesi için gereken bilgilendirmeler yapılmış ve Şubemize bağlı 15 temsilciliğin seçim tarihleri aşağıdaki gibi oluşturulmuştur. devamı>>

HASANKEYFT'TE SON SKANDAL

“İnşaatına ekim-kasım gibi başlanır” denilen Ilısu Barajı’nda şok bir gelişme daha yaşandı.  Hasankeyf topraklarına yayılan tarihi eserlerin yüzde 60-70’inin “Zaten tahrip olmuş eserler” denilerek sular altında bırakılmak istendiği ortaya çıktı.

Ilusu Barajı'nın altında kalacak olan tarihi eserler için önce 'Gerekirse taşınacaklar' denilmişti. Ancak bu eserlerin 'Zaten tahrip olmuşlar' gerekçesiyle su altında bırakılacağı itiraf edildi… devamı>>

28. İSTANBUL KİTAP FUARI AÇILDI

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi- Beylikdüzü’nde, 31 Ekim-8 Kasım 2009 tarihleri arasında düzenlenecek olan 28. İstanbul Kitap Fuarı, 31 Ekim 2009 Cumartesi günü saat 12.00’de TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi-Büyükçekmece’de Uluslararası Yayıncılar Birliği Başkanı Sayın Herman P. Sprujit, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Sayın Çetin Tüzüner, TÜYAP Kitap Fuarları Danışma Kurulu Başkanı Sayın Doğan Hızlan, İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Dr. Muammer Yıldız, 28. İstanbul Kitap Fuarı Onur Yazarı Sayın Cevat Çapan, 19. İstanbul Sanat Fuarı Onur Sanatçısı Sayın Muhsin Kut ve TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Bülent Ünal tarafından açıldı. devamı>>

MALUMUN İLAMI / MEÇHULÜN KEŞFİ; ORHAN KOLUKISA