-E-Bülten düzgün görüntülenemiyorsa buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz

DANIŞTAY , MELİH GÖKÇEK HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILMASINA İZİN VERDİ

Danıştay Ankara‘daki Su kesintilerinin sorumluları ve Kızılırmak Suyu hakkında inceleme başlatılmasına karar verdi.

Yüksek mahkeme, 23 aralık tarihli kararı ile ön inceleme dahi yapılmadan "belediye başkanınca görevlendirilen belediye müfettişinin raporuna dayanılarak" işleme koymama kararı verilmemesinin hukuka uygun olmadığına karar verdi. Devamı>>

TMMOB ANKARA İKK KENT SEMPOZYUMU İÇİN BASIN TOPLANTISI YAPILDI

TMMOB Ankara İKK Sekreteri EMO Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Pektaş ve Sempozyum Sekreteri Mimarlar Odası Ankara Şubesi Sekreter Üyesi Ali Hakkan basın toplantısında, TMMOB‘nin değişik illerde kent sempozyumları düzenleyerek, TMMOB‘nin birikimini kamuoyu ile paylaştığını söylediler. Devamı>>

FİLİSTİN İÇİN, KATLİAM DURUNCAYA KADAR !!

BİZLER BU İNSANLIK SUÇUNA ORTAK OLMAK İSTEMEYEN HERKESİ KATLİAM DURUNCAYA KADAR HERGÜN SAAT TAM 18 : 00’DE 3 DAKİKA SÜREYLE FİLİSTİN İÇİN SES VERMEYE ÇAĞIRIYORUZ!

HER GÜN SAAT TAM 18:00’DE FİLİSTİN İÇİN SES VER!
BAĞIR,KORNA ÇAL,SİREN ÇAL, ÇAN ÇAL,
KATLİAM DURUNCAYA KADAR…Devamı>>

GAZZE’DE YAŞANANLAR ÜZERİNE FİLM GÖSTERİMİ

Son günlerde İsrail’in Filistinliler üzerinde duyarlı hiçbir insanın onaylayamayacağı şiddet uygulamasına, TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak bizler de tepki duyuyor ve bu şiddeti kınıyoruz. 23 Ocak 2009 Cuma günü bu amaç doğrultusunda bir film gösterimi ve ardından da bir söyleşi gerçekleştiriyoruz. Devamı >>

9-10 OCAK İSTANBUL GEZİSİ

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde 09 – 10 Ocak 2009 tarihlerinde İstanbul’a düzenlediği gezi kapsamında 4 ayrı sanat mekanındaki sergiler izlendi.

İzlencenin ilk durağı, 2 önemli sergiyi konuk eden Santralistanbul’du. Michael Ruetz'in 102 fotoğrafından oluşan “Huzursuz Bahar” ve Alman fotoğrafçı Erika Sulzer-Kleinemeier fotoğraflarından oluşan “68 Kuşağı Almanya” sergilerinde dönemin önemli olaylarını hafızalara kaydetmek üzere belgelenmiş fotoğrafları görme şansı yakalanmıştır. Devamı>>

AVRUPA KENTSEL ŞARTI – 2: YENi BiR KENTLiLiK iÇiN MANiFESTO

Türkçe’ye çevrildiğinde, Avrupa Birliği’nin organlarından biri olan Avrupa Konseyi (European Council) ile, İkinci Dünya Savaşı sonrası kuruluşlarından biri olan Avrupa Konseyi’ni (Council of Europe –COE) ayrıştırmak zor oluyor. İlki 1992 yılında yayımlanan, ikincisi de burada aktarılan Avrupa Kentsel Şartları, ikinci kuruluşun ürünleri. Devamı>>

EKO TASARIM BULUŞMASINDA SUNULMAK ÜZERE MİMARİ PROJE UYGULAMA ÇAĞRISI

Mana Design tarafından organize edilen Eko Tasarım Buluşması, eko – mimari projelerinin ve uygulamalarının paylaşılacağı ve ilgili yönleriyle tartışılacağı bir platform oluşturmayı hedefliyor.Ekolojik mimari, tasarım, doğa ve insan arasında bir uyum arar. Bu nedenle alanın değerlerine saygılı, malzeme ve doğal kaynakları etkin/verimli kullanan/değerlendiren, yapılı çevrenin yaşam döngüsünü gözeten bir yaklaşımı içerir. Devamı>>

AKIL DEFTERİ 2009

Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından 2009 yılı ajandası,’’ Akıl Defteri 2009” çıktı.Geçmiş yıllarda Şubemize gelemedikleri için ajandalarını alamayan üyelerimizin bu yıl mağdur olmamaları için 2009 ajandası üyelerimizin adresine kurye ile dagıtılmaya başlamıştır.

2009 YILI BÜRO TESCİL YENİLEMELERİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

2009 YILI ÖDENTİLERİ VE BELGE HARÇLARI BELİRLENDİ

Merkez Yönetim Kurulu’nun 28-29 Kasım 2008 tarihli ve 41/11-3 sayılı kararı ile
1 Ocak 2009–31 Aralık 2009 tarihleri arasında geçerli olacak ödenti ve belge harçları belirlendi. Devamı>>

SERBEST MİMARLIK HİZMETLERİ İÇİN MÜHÜR BAŞVURUSU

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi’ne serbest mimarlık hizmetleri için mühür başvurusunda bulunmuş üyelerimizin mühürleri çıkmıştır. Ankara dışından mühür başvurusunda bulunan üyelerimiz bağlı bulundukları Temsilciliklerimizden ya da Oda Temsilciliklerinden Mühürlerini elden teslim alabilirler.

Mühür Başvurusunda bulunan üyelerin listesi

ÜYE KİMLİK KARTI BAŞVURUSU

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi’ne üye kimlik kartı başvurusunda bulunan üyelerimizin kimlikleri çıkmış olup, kimlikleri Şubemizden teslim alabilirler.

ÜYELERiMiZE E- POSTA ADRESİ VERİLMESİ

Mimarlar Odası Ankara Şubesi üyelerine kullanıcıadı@mo.org.tr uzantılı mail adresi oluşturabilecektir. Konu ile ilgili bilgi almak isteyen üyelerimizin şubemiz ile iletişime geçmesini rica ederiz.

İletişim adresi: info@mimarlarodasiankara.org

EMEK MESLEK ÖRGÜTLERİNDEN “EMEK VE DEMOKRASİ MİTİNGİNE” ÇAĞRI

DiSK, KESK, TMMOB, TTB, TÜRMOB, TÜDEF ve ÇİFTÇİ-SEN, 22 Şubat 2009 Pazar günü İstanbul'da emek ve meslek örgütlerinin katılımıyla "İŞSİZLİĞE VE YOKSULLUĞA HAYIR! EMEK VE DEMOKRASİ Mitingi" gerçekleştirecek. Örgütler 14 Ocak 2009 tarihinde DİSK Genel Merkezi'nde düzenledikleri basın toplantısıyla mitingin ve eylem takviminin duyurusunu yaptı. TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı'nın da katıldığı toplantıda ortak açıklama DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi tarafından okundu.

ÇAĞRIMIZ VAR! Devamı>>

ÜNİVERSİTELER VE MESLEK ODALARI ANTİ DEMOKRATİK UYGULAMAYA DİRENECEKTİR

YÖK'ün üniversitelere gönderdiği 17 Kasım 2008 tarihli yazı, siyasi iktidarın üniversiteler ve meslek odalarıyla 'kavgaya' hazırlandığının göstergesidir.
AKP iktidarının nasıl bir üniversite özlemi içinde olduğu YÖK'ün son icraatıyla açığa çıkmıştır. Siyasi iktidar bir taraftan öğretim üyelerini zapt-u rapt altına almaya çalışırken diğer taraftan da meslek odalarıyla üniversiteler arasındaki ilişkiyi kesmeyi hedeflemektedir. Devamı>>

OCAK AYINDA TMMOB'DEN 3 KENT SEMPOZYUMU

Yerel Yönetim Seçimleri öncesi kentlere yönelik çalışmalarına hız veren TMMOB, Ocak ayında düzenleyeceği kent sempozyumlarıyla, 3 büyük kentimizin altyapıdan ulaşıma, kentsel yapıdan çevreye birçok alandaki sorunlarını masaya yatıracak. Devamı>>

2008 YILINDA YAYIMLANAN TMMOB YÖNETMELİKLERİ